avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua, sunt elev la liceu in clasa a 11-a si vreau ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua, sunt elev la liceu in clasa a 11-a si vreau sa ma inscriu ...

Buna ziua, sunt elev la liceu in clasa a11a si vreau sa ma inscriu la drept, simt ca am chemare. Mie imi place mult sa citesc si ma pasioneaza istoria, chiar daca acum la liceu am ales un profil real, pentru ca cel uman simteam ca nu imi poate antrena mintea. Locuiesc in Constanta si as vrea sa stiu care este parerea dumneavoastra despre universitatea Ovidius? Eu mi-as dori sa ma inscriu in barou, pentru ca avocatura este o profesie liberala, dar nu exclud nici celelalte profesii din domeniul juridic. Ce parere aveti despre afilierea la un partid politic ca absolvent al dreptului? Am vazut multi avocati care acum sunt senatori. Eu mi-as dori sa fac Romania o tara mai buna si de aceea vreau sa ma implic si in politica.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
GabrielHont, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:24, 23 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsul incurajant, de la dumneavoastra o persoana care este in domeniu, deoarece multi oameni spun ca nu faci nimic daca alegi aceasta facultate invocand faptul ca sunt prea multi absolventi si ca nu voi gasi post, acum intrebarea mea este: influenteaza numarul de absolventi ridicat, posibilitatea de a gasi un post?. Incerc sa fiu cat se pot de realist si constient de propriile puteri. Chiar sunt curios cum imi va evolua perceptia descoperind realitatile mentionare de dvs. Prefer un drum greu, toata viata mea in sistemul de invatamant am ajuns pe drumul greu vrand,nevrand.

Silvia Zaharia a scris:

Este foarte frumos ceea ce gândiți!

Vă doresc să rămâneți cu celeași aspirații și după ce veți începe să cunoașteți anumite realități care încă nu vi se pot releva.

Puteți urma cursurile oricărei universități pentru că, în final, important va fi efortul Dvs. și nu renumele instituției de învățământ.

Un lucru vă mai precizez: facultatea de drept este una foarte grea.

Asta dacă vrei să fii, cu adevărat, un jurist bun.

Vă doresc succes în a lua cea mai înțeleaptă hotărâre!


Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
GabrielHont, utilizator
Mergi pe linia pe care o simti, nu pe cea care iti rezulta din analize si socoteli.
Toate meseriile/profesiile au bune si rele, si in toate este loc de profesat.
Important este sa iti placa ce faci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate de drept de stat vs facultate de drept particulara NCN NCN Buna ziua! Am nevoie de parerea dumneavoastra in legatura cu un subiect de discutie avut cu o fosta colega de liceu si anume, ce facultate de drept este mai ... (vezi toată discuția)
Despre avocatura Narcis57 Narcis57 Buna seara! Ma numesc Narcis, am 17 ani, sunt in clasa a 10-a si as avea cateva intrebari, la care sper sa-mi puteti raspunde. Sunt la un profil ... (vezi toată discuția)
Avocat sau magistrat? Alina2k Alina2k Buna ziua! Am 17 ani si de foarte mult voiam sa ma interesez de anumite lucruri legate de drept. Am trecut in clasa a11a si de 2 ani pot spune ca sunt fixată ... (vezi toată discuția)