avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

suntem casatoriti de 16 ani si avem un copil minor,el ne-a parasit acum 5 ani pt altcineva si are si un copil. acum vrea sa divorteze , intrebarea mea este ,ce pot obtine de la el avand in vedere ca eu nu am lucrat in timpul casatoriei noastre,ce pasi ar trebui sa urmez,pe data de 16 avem prima infatisare , si in prealabil am fost de acord cu divortul prin acord,
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
elamincu, utilizator
Puteti solicita plata unor despagubiri , conform Noului cod civil.
Art. 388
Soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să îl despăgubească. Instanţa de tutelă soluţionează cererea prin hotărârea de divorţ.

Daca divortul se va pronunta din vina sotului dvs. puteti solicita aceste despagubiri.
Chiar daca nu ati lucrat, legea recunoaste o contributie egala sotilor la dobandirea bunurilor in timpul casatoriei.Astfel ca bunurile comune ar trebui sa se poata partaja egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri in caz de divort ralucagogiltan ralucagogiltan stie cineva daca exista practica cu privire la despagubirile acordate in caz de divort dupa noul cod civil? se pot solicita despagubiri si pentru prejudiciul ... (vezi toată discuția)
Parasirea de domiciliu maramaramara maramaramara Sunt plecata din tara de 4 ani; am cunoscut un alt barbat si vreau sa divortez,dar sotul nu este de acord;sunt acuzata de parasire de domiciliu si adulter; ... (vezi toată discuția)
Drepturi sotie cu minor la divort ContSters310063 ContSters310063 doresc despagubiri si custodie unica pentru minor 3 ani. sptul a parasit domiciliul si nu a contribuit cu nimic la copil, nici macar cu vizite sau telefon.dupa ... (vezi toată discuția)