avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... retragere fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

retragere fond rulment

Buna ziua, am o prietena care a incheiat un precontract cu o firma de imobiliare pentru a-si vinde apartamentul prin programul ,, prima casa" Administratorul refuza sa-i inapoieze fondul de rulment, spunandu-i sa se inteleaga cu noul proprietar.Eu i-am sugerat sa completeze f.r. in valoare de 240 lei cu inca 60 lei pentru plata intretinerii pe luna martie.Daca a incheiat acel precontract ,e normal ca admin.sa-i ceara pentru luna aprilie la fondul de reparatii 100 lei? E bine cum am sfatuit-o?Cu respect,Cornelusha
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 07:40, 13 Mai 2012
Cel mai corect daca nu vrea sa lase noului proprietar fondul de rulment, dupa ce vinde sa achite intretinerea din acest fond.Sau sa lase fondul de rulment in contul noului proprietar care sa ii achite datoria pentru ultima luna in care a locuit in apartament,dar asta trebuie facuta instiintand presedintele asociatiei despre aceasta intelegere.
Nu sti cum sa ma adresez- pentru ,,thran'- nu are cum sa vanda si apoi sa achite cotele de intretinere, deoarece presedintele trebuie sa-i dea o hartie cum ca e cu plata la zi, necesara la notariat.Una peste alta,am inteles ce trebuie sa faca...Jumatate din ce a spus administratorul si jumatate din ce am sfatuit-o eu.
Multumesc din suflet pentru raspunsuri, cu respect
Are cum sa vanda fara sa plateasca cotele, daca vinde in luna mai la avizier este afisata doar luna aprilie,deci primeste adeverinta ca nu are datorii pana in luna aprilie. Dar pentru luna mai si chiar iunie pana elibereaza apartamentul cine plateste???:D
Deocamdata a incheiat doar un precontract. Asa ca este in continuare acelasi proprietar. Problema eliberarii adeverintei de la asociatie se pune doar atunci cand va trebui sa incheie contractul de vanzare-cumparare la notar. Aceasta se poate intampla peste o luna, doua sau noua luni ori niciodata.
Deocamdata este proprietar si trebuie sa-si achite datoriile la asociatie fara a pune in discutie fondul de rulment sau alte fonduri.
Atentie la primul mesaj in care se spune:
am o prietena care a incheiat un precontract cu o firma de imobiliare pentru a-si vinde apartamentul

Asadar proprietarul actual (prietena) a incheiat o conventie cu o firma care se ocupa cu intermedierea vanzarii apartamentelor. Nici macar nu este un precontract incheia cu viitorul cumparator.#-o
Este aproape similar cu situatia in care "prietena" noastra ar fi dat un anunt in ziar ca vrea sa-si vanda apartamentul...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
Adriantot, moderator
Buna dimineata,
Totul e foarte limpede acum.Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituiri de bani (fond de rulment) la vinderea apartamentului nicolaerentea nicolaerentea am mostenit un apartament pe care il vand si am cerut de la asociatia de proprietari fondul de rulment.asociatia de proprietari mi-a raspuns ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment cumparare apartament krazee krazee Buna ziua, Va rog sa am ajutati cu o informatie referitoare la ce se intampla cu fondul de rulment dupa cumpararea unui apartament. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Sistemul de penalizare al asociatiei cosminaurel cosminaurel Chiar daca L230 permite aplicare de penalitati in regim propriu ,este normal sa aplicam penalitati daca furnizorii nu o fac ? (vezi toată discuția)