avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general obiectiuni expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

obiectiuni expertiza contabila

am un dosar la care am cerut efectuarea unei expertize contabile .
pentru urmatorul termen mi-am propus sa fac unele obiectiuni la expertiza
poate sa ma ajute cineva cu un model de obiectiuni sau cu un sfat cum sa fac asa ceva #-o#-o#-o
exista un termen in care trebuiesc facute aceste obiectiuni ?
Cel mai recent răspuns: BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT , Executor judecatoresc 20:25, 11 Decembrie 2008
La termenul la care s-a depus expertiza ori la termenul imediat urmator daca vi s-a dat un termen pentru a lua cunostinta de continutul raportului (se subantelege aici ca termenul e dat si pentru eventuale obiectiuni, ca doar de-aia iau la cunostinta).

Sunteti contabil? Banuiesc ca nu. Ei bine aflati ca nici eu nu ma hazardez sa fac obiectiuni daca nu discut intai cu un alt expert ca sa-mi povesteasca de unde a inceput sa bata campii expertul numit. (nu de alta, dar nu ma dau stiutoare in de toate)
Nu exista un model. In afara de antet (instanta, dosar) si titlu (obiectiuni la raportul ...intocmit de) restul e la liber. Pe punctulete, pe cruciulite, pe ce vreti dvs. trebuie sa va exprimati punctul de vedere: ... expertul nu a raspuns punctului 7 din obiectivele expertizei ... a calculat nu stiu ce conform nu stiu carui model de cacul din actul normativ cutare care nu are nici o legatura cu ...prefectura pentru ca... motiv pentru care solicitati refacerea calculelor... Si tot asa...
ionuttem83 a scris:

am un dosar la care am cerut efectuarea unei expertize contabile .
pentru urmatorul termen mi-am propus sa fac unele obiectiuni la expertiza
poate sa ma ajute cineva cu un model de obiectiuni sau cu un sfat cum sa fac asa ceva #-o#-o#-o
exista un termen in care trebuiesc facute aceste obiectiuni ?


Eu nu inteleg, sunt mai tare de cap#-o dumneavoastra cereti expertiza si tot dumneavoastra o contestati?
Expertiza trebuie sa ofere organului in cauza o proba indeajuns de temeinica si de neinlaturat pentru tragerea la raspundere a persoanelor vinovate de inclalcarea legalitatii.
Expertiza contabila este o forma de cercetare stiintifica in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidenta tehnic-operativa si contabila anumite fapte, imprejurari, situatii, etc. de natura financiar-contabil.:wave:

Dacă părţile invocă obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză. Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.) . Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu.
multumesc pentru sfaturi
o sa-mi fie de folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judecatoreasca andreeabbs andreeabbs Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva cum se poate anula Expertiza judecatoreasca? sau macar daca exista vreo lege scrisa care sa confirme ca se poate ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - obiectiuni Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu un expert mi-a facut o expertiza la un autoturism accidentat pe partea dreapta dar de fapt ea a fost lovita pe stanga si judecatorul de caz a acceptat-o (vezi toată discuția)
Contestatie expertiza grafologica danacalugar danacalugar va solicit ajutorul din nou. am avut un angajat care ne-a actionat in instanta obiectul dosarului este drepturi banesti. reclamantul sustine ca nu a primit ... (vezi toată discuția)