avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare cheltuieli intretinere

Am intretinut pe soacra mea(la decesul sotului era in casa mea) care are o nepoata- singurul mostenitor legal/intretinator.
Deoarece a incalcat orice intelegere si m-a dat in judecata pentru mosteniri- eu trebuie sa compensez cu cheltuielile de intretinere a bunicii care a trait aproape 4 ani dupa sotul meu si a murit la 95 de ani(dementa senila agresiva).
Fara alte amanunte, cea mai mare nelamurire a mea:
Daca inaintez actiunea acum(a decedat in august 2011), pe ce perioada pot cere recuperarea cheltuielilor de intretinere? tot, 3 ani, 1 an....de la data actiunii in urma?
Cel mai recent răspuns: lipan , utilizator 12:37, 12 Mai 2012
Evident ca pe 3 ani!

Daca soacra a decedat in august 2011, atunci puteti cere pe ultimii 3 ani inainte de a deceda soacra.
scuze ca insist, ultimii 3 ani inainte de deces sau pe o perioada de 3 ani in urma de la data actiunii si cat a fost in viata, bineinteles(adica 2 ani si 3-4 luni)?
Scrie in vre-un articol de lege actualizata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
lipan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj (succesiune fara iesirea din indiviziune) CameliaMunteanu CameliaMunteanu Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii,referitoare la un partaj in urma unei mosteniri.In urma cu 6 luni,sotul soacrei mele a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune sua geanus geanus buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: socrul meu a decedat in august 2015 in SUA. sotul a decedat in noiembrie 2015 , in ... (vezi toată discuția)