avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune uzucapiune?

Buna ziua. Detin o casa cu 4 camere si o suprafata teren de 420mp.In urma cu 23 de ani s-au facut demolari in jurul casei si o parte a terenului a fost folosit ca depozit pentru materiale folosite la construirea blocurilor.La terminarea lucrarilor am montat din nou gardul pentru ca nu am beneficiat de nici o despagubire .Impozitul a fost platit pt 420 mp.Acum vrem sa facem cadastru si in urma masuratorilor reieses ca am mai mult teren cu 45 mp.Acest teren apartine domeniului public,in jur vecini fiind bmocurile.Firma de cadastru imi propune sa merg la primarie sa incerc sa semneze....este imposibil sa fac asa ceva.
Acest surplus de teren il detin de 23 de ani.Credeti ca as indeplini conditiile pentru a introduce o actiune de uzurpaciune?
Cel mai recent răspuns: annaon , utilizator 22:18, 21 Iunie 2012
In opinia mea nu puteti dobandi dreptul de proprietate asupra surplusului de teren , pentru faptul este vorba despre un teren proprietate publica , iar dreptul de proprietate publica este imprescriptibil achizitiv, si ca atare nu poate fi dobandit prin uzucapiune.
Daca ar fi fost vorba despre un teren cu un alt regim juridic, si ati mai fi indeplinit si alte cateva conditii , ati fi putut uzucapa chiar si dupa trecerea a 10 sau 20 de ani de cand il posedati.
Da, faptul ca terenul respectiv face parte din proprietatea publica a statului face imposibila uzucapiunea.
Incercati sa lamuriti clar acest aspect deoarece daca nu este asa ati putea avea sanse in viitor.
mda..propritatea publica a statului e definita dupa cum e definita si proprietetea privata a statului...
ocupati ceva de interes public--cei s-de metri, reprezinta drum piata servitutea de vedere la blocuri, etc etc?
Am facut cadastrul numai pentru terenul care este incris in actele de proprietate .In cadastru este trecut ca ma invecinez cu domeniul pubic pe 3 din cele 4 laturi ale terenului iar pe a 4 latura este un vecin.Pe una din laturi este strada iaar pe celelate doua alei care conduc la intrarea in cele 2 blocuri care inconjoara casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapine pe domeniu public mamulas73 mamulas73 De peste 35ani am in grija o panta imprejmuita cu gard de uluca,care se invecineaza cu imobilul proprietate personala si nu m-a deranjat nimeni pana acu,Insa ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune omatcons omatcons Sunt proprietar CF pe casa în care locuiesc, dar terenul pe care este construită casa figurează aşazisa \"Comunitatea oraşului liber regal ... (vezi toată discuția)