Sunt proprietar CF pe casa în care locuiesc, dar terenul pe care este construită casa figurează aşazisa "Comunitatea oraşului liber regal AR..".
Intrebare:
Ce posibilitate am pentru a dobândi dreptul de proprietar şi asupra terenului de sub casă şi grădină, întrucât atât părinţii mei cât şi subsemantul am folosit şi achitat impozite atât pe teren cât şi pe casă în nume de proprietar?
Se poate dobândi prin uzucapiune dreptul de proprietate asupra terenului în actualele legi privind fondul funciar privat al primăriilor ?
Dacă este proprietate privată parca se poate dobândi prin uzucapiune.
Doar pe domeniul public al statului nu se poate uzucapa.
Trebuie facuta o analiza de caz pe toate aspectele de drept si de fapt.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Credeti ca intr-adevar ar putea fi domeniu privat dupa formularea "comunitatea orasului liber..."? Atunci se aplica ce v-a spus dl av Lascoschi.
Prevederile actuale nu au mare relevanta, uzucapiunea s-ar judeca dupa legile in vigoare atunci cand a fost inceputa posesia utila (insa cu regulile de procedura existente acum).
Trebuie stabilită natură juridică și de aceea ar trebui un studiu de caz concret cu toate datele si inscrisurile aferente.
Dacă este domeniu public nu are sanse.
Dacă este proprietate privată parca se poate dobândi prin uzucapiune.
Doar pe domeniul public al statului nu se poate uzucapa.
Trebuie facuta o analiza de caz pe toate aspectele de drept si de fapt.
V-aş ruga să-mi detaliaţi în ce ar consta analiza de caz şi care ar fi aspectele de drept.
Vă mulţumesc mult !
Legea 231 din 2018
omatcons
Sunt proprietar tabular al construcţiei şi anexelor gospodăreşti, dar ternul aferent casei de locuit şi pe care sunt situate constucţiile aparţine după ... (vezi toată discuția)
C.f.- posesie faptica
helenap
buna ziua. va rog sa ma lamuriti ce inseamna in c.f. posesie faptica de la localizare a unui teren intravilan, si cum as putea sa intru in proprietate daca-l ... (vezi toată discuția)