avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire

Buna ziua.Va rog sa ma luminati si pe mine intr-o privinta.Tatal meu este unic mostenitor al unui imobil.In urma cu 3 ani am dezmembrat acest imobil in 2 parti egale ca si teren dar inegal ca si cladiri,dupa care am cumparat de la el partea cu o mica cladire,lui ramanandu-i partea cu 2 cladiri mari pe el.Mentionez ca am cumparat imobilul cu suma de 10000 euro,bani pe care tatal meu i-a folosit impreuna cu concubina lui.De curand tatal meu a decedat.Intrebarea mea este daca eu am dreptul la mostenire,avand in vedere ca am o nepoata de la sora mea decedata de 5 ani,mama mea fiind si ea decedata de 10 ani.Iar daca da,va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez.Va multumesc anticipat.
Aveti dreptul de a l mosteni pe tatal dvs, la fel si nepoata dvs care vine prin reprezentare la succesiune. Concubina nu are drept de a l mosteni pe tatal dvs, insa este posibil ca lotul dansului, adica imobilul care II apartine dupa dezmembrare sa I fi constituit uzufruct viager, deci pana la decesul dansei nu o puteti da afara. Cel mai Bine este sa verificati prin extras de informare la Cartea Funciara.
Mosteniti (impreuna cu nepoata dvs. de la sora) toate bunurile care s-au aflat in proprietatea tatalui dvs. la momentul decesului sau. Daca exista bunuri in coproprietate cu mama dvs., trebuie sa dezbateti succesiunea si dupa mama, pentru a mosteni intregul bun.
Va multumesc mult pentru raspuns.Nelamurirea mea privitor la mostenire a decurs dintr-o discutie pe care am avut-o cu concubina tatalui meu si care mi-a zis pe un ton destul de categoric ca eu mi-am primit mostenirea intrucat tatal meu mi-a vandut o parte din imobil,insa mie nu mi se pare deloc echitabil,intrucat eu i-am dat bani pentru ce mi-a vandut-e adevarat,mai putin decat pretul pietei-insa nu mi se pare corect ca sa nu mai primesc mostenire.Oare e posibil sa fiu inlaturat de la mostenire?
Nu! Mergeti si faceti declaratie de acceptare a succesunii daca tatal dvs a decedat dupa 1 oct 2011, la orice notariat cu certificatul de deces. Daca a murit inainte de aceasta data trebuie sa dovediti ca ati acceptat succesiunea tacit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olive olive buna ziua revin cu o veche problema sa o iau de la inceput. Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie nety36 nety36 Buna ziua, impreuna cu fratii mei urmeaza sa derulam succesiunea in urma decesului mamei noastre.Din primele demersuri am constatat ca imobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)