Buna ziua.Va rog sa ma luminati si pe mine intr-o privinta.Tatal meu este unic mostenitor al unui imobil.In urma cu 3 ani am dezmembrat acest imobil in 2 parti egale ca si teren dar inegal ca si cladiri,dupa care am cumparat de la el partea cu o mica cladire,lui ramanandu-i partea cu 2 cladiri mari pe el.Mentionez ca am cumparat imobilul cu suma de 10000 euro,bani pe care tatal meu i-a folosit impreuna cu concubina lui.De curand tatal meu a decedat.Intrebarea mea este daca eu am dreptul la mostenire,avand in vedere ca am o nepoata de la sora mea decedata de 5 ani,mama mea fiind si ea decedata de 10 ani.Iar daca da,va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez.Va multumesc anticipat.
Aveti dreptul de a l mosteni pe tatal dvs, la fel si nepoata dvs care vine prin reprezentare la succesiune. Concubina nu are drept de a l mosteni pe tatal dvs, insa este posibil ca lotul dansului, adica imobilul care II apartine dupa dezmembrare sa I fi constituit uzufruct viager, deci pana la decesul dansei nu o puteti da afara. Cel mai Bine este sa verificati prin extras de informare la Cartea Funciara.
Mosteniti (impreuna cu nepoata dvs. de la sora) toate bunurile care s-au aflat in proprietatea tatalui dvs. la momentul decesului sau. Daca exista bunuri in coproprietate cu mama dvs., trebuie sa dezbateti succesiunea si dupa mama, pentru a mosteni intregul bun.
Va multumesc mult pentru raspuns.Nelamurirea mea privitor la mostenire a decurs dintr-o discutie pe care am avut-o cu concubina tatalui meu si care mi-a zis pe un ton destul de categoric ca eu mi-am primit mostenirea intrucat tatal meu mi-a vandut o parte din imobil,insa mie nu mi se pare deloc echitabil,intrucat eu i-am dat bani pentru ce mi-a vandut-e adevarat,mai putin decat pretul pietei-insa nu mi se pare corect ca sa nu mai primesc mostenire.Oare e posibil sa fiu inlaturat de la mostenire?
Nu! Mergeti si faceti declaratie de acceptare a succesunii daca tatal dvs a decedat dupa 1 oct 2011, la orice notariat cu certificatul de deces. Daca a murit inainte de aceasta data trebuie sa dovediti ca ati acceptat succesiunea tacit.
Testament
olive
buna ziua
revin cu o veche problema
sa o iau de la inceput.
Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)