avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SALARII NEPLATITE
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SALARII NEPLATITE

Lucrez la o firma care nu a platit salariile din aug.2011. Invatati-ma ce sa fac sa recuperez banii?
Va trebui sa actionati in instanta societatea angajatoare prin care sa solicitati obligarea acesteia la plata drepturilor salariale restante si a contributiilor sociale daca acestea nu au fost achitate.
De asemenea aveti dreptul sa solicitati si obligarea angajatorului la plata de daune-interese in cazul in care ati suferit un prejudiciu datorita neplatii venitului salarial.
Actiunea o introduceti la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxei de timbru.
Atentie insa la faptul ca actiunile privitoare la drepturile salariale se prescriu in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata de catre angajator a salariului convenit pentru perioada de preaviz proiectant81 proiectant81 Buna ziua , Pana nu de mult am fost angajatul unei firme din romania si detasat in germania intrun santier de acolo ... si pe scurt din motive personale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cristina_banu cristina_banu Buna ziua, Lucrez din luna iulie la o firma, iar dupa 2 saptamani mi s-a facut contract de munca pe o ... (vezi toată discuția)
Situatie zappa zappa lucrez la o firma cu sediul in bucuresti, dar cu locul de munca in craiova. contractul a fost inregistrat in iunie 2011. de 2 luni nu am mai primit salariile ... (vezi toată discuția)