avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare creanta ..?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare creanta ..?

Buna seara.Am primit zilele acestea de la o firma de recuperare creante o instintare pentru achitarea a doua contracte pe care le-a achizitionat fratele meu acum aproape doi ani.Frate meu nu mai locuieste cu mine de mai bine de un an jumate ,dar nu in acest timp nu a facut mutatia la noua adresa .Ce pot eu sa patesc in aceasta situatie (pot intra cu executor sa execute diverse lucruri) si cum pot eu sa-l ajut pe frate in acesta situatie tinand cont ca suma este consistenta.Ce sfat sa-i dau
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 08:37, 14 Mai 2012
Primul pas pe care il aveti de facut este sa notificati ( anuntati ) respectiva firma ca fratele dvs in prezent numai locuieste la adrs respectiva ( nu aveti obligatia sa le comunicati si noua adrs).

Pasul doi, sa fiti atenta daca datoria este veche si a intervenit termenul de prescriptie, iar in cazul in care nu este prescrisa sa ii recomandati fratelui dvs sa incheie cu ei un o conventie de plata prin care le plateste datoria in rate pe parcursul mai multor luni.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se prescrie un debit cu o vechime de 10 ani ??? Franken Franken Buna ziua! Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Acum vreo 10 ani am avut un abonament de telefonie cu [FURNIZOR]. Mi-am platit toate facturile la ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita de 7 ani... bogdancozmin bogdancozmin Buna ziua, numele meu este Bogdan si am o intrebare: pot fi obligat sa platesc o factura restanta de 7 ani? Problema sta in felul urmator: mama mea, Mihaela a ... (vezi toată discuția)
Executare silita florinirolf florinirolf buna seara sunt nou aici si nu pre stiu cum merge treaba fratele meu a facut un credit in 2007 in franci elvetieni a plecat in strainatate si a venit anul ... (vezi toată discuția)