avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O informatie intr-un dosar penal pentru ucidere din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O informatie intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa

in urma unui accident mi s-a intocmit dosar penal pt ucidere din culpa pentru un pieton care mergea pe mijlocul drumului noaptea ca la el in curte nu ma pot exprima altfel .In fata procurorului sau daca ajunge la judecatorie se ia in considerare articolut 72 alin 4 din codul rutier (Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora sau nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta întreaga raspundere a accidentarii lor, în conditiile în care conducatorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector.)
Cel mai recent răspuns: samy2011 , utilizator 22:07, 6 Ianuarie 2023
In urma anchetei, cercetarii si expertizelor, in principiu se va constata ca pietonul respectiv poarta intreaga vina, caz in care dosarul se va solutiona cu NUP. (Neinceperea urmaririi penale).
Cazurile acestea sunt destul de sensibile si se instrumenteaza destul de laborios. Veti primi NUP daca veti fi gasit cu totul in regula> alcoolemie, viteza autovehicolului, vizibilitatea in zona, starea tehnica a autovehicolului, etc.
Se va dispune neinceperea urmaririi penale, daca nu ati nesocotit nicio obligatie rutiera , pe respectivul sector de drum.


1)pai urmarirea penala a inceput in momentul in care organul de cercetare (politia) a avut necropsia sau nu stiu ce act din care a rezultat ca moartea s-a datorat accidentului.
2)expertul a spus ca nu am evitat accidentul cum trebuie ca nu am franat in timp util fata de cand s-a declansat starea de pericol mai precis de la 60m trebuia sa obser un pieton pe faza scurta noaptea in conditii de trafic acesta purtand haine inchise fara nimic reflectorizant mi se pare absurda aceasta afirmatie tinand cont ca in lege faza scurta bate 30m
3) am gasit niste materiale din reviste pe net facute de experti din diferite zone ale tarii in care experimental simulau distanta de la care se observa un pieton noaptea la anumite viteze pot folosi aceste materiale ? (avocatul mi le-a oprit sa le studieze)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
samy2011, utilizator
in cazul in care sunteti nemultumit de concluziile raportului de expertiza aveti dreptul sa faceti obiectiuni . de preferat sa fie facute cu ajutorul unui expert judiciar parte care va poate ajuta si in timpul procesului. se poate solicita si o contraexpertiza. materialele de pe net nu pot fi folosite ca si probe. avocatul trebuie sa gaseasca spete asemanatoare.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Accident rutier - ucidere din culpa samy2011 samy2011 daca eu nu am incalcat nici o regula de circulatie iar celalat a incalcat vreo 5 articole dar a iesit la expertiza ca puteam evita eu accidentul mai se poate ... (vezi toată discuția)
Omorul din culpa essenza1985 essenza1985 Buna,am si eu o intrebare daca se poat,discutam cu cumnatul meu apropo de o chestie si vreau un raspuns avizat din partea unui avocat. Intrebare: : Daca eu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)