avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Omorul din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Omorul din culpa

Buna,am si eu o intrebare daca se poat,discutam cu cumnatul meu apropo de o chestie si vreau un raspuns avizat din partea unui avocat.
Intrebare:
: Daca eu conduc o masina regulamentar ( in limita vitezei legale,nebaut etc) si imi sare un copil in fata masinii,nu il pot evita si apoi copilul moare,sunt acuzat de omor din culpa ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: samy2011 , utilizator 22:24, 11 Septembrie 2012
Daca nu aveti nicio vina nu veti fi condamnat.
Totusi se va efectua o expertiza pentru a se stabili daca sunteti sau nu vinovat, daca puteati evita accidentul.
Am inteles,dar totusi pana la proba contrarie voi fi acuzat cel putin de omor din culpa,nu? ( nu am patit eu asa ceva dar vreau sa ma clarific,e o situatie fictiva)
Se vorbeste despre omor din culpa cand faptuitorul nu a prevazut rezultatul faptei sale, desi trebuia si putea sa-l prevada. Conform legii penale romane, fapta care consta intr-o actiune savarsita din culpa constituie infractiune numai atunci cand, in lege, se prevede in mod expres aceasta, iar fapta care consta intr-o inactiune constituie infractiune, fie ca este savarsita cu intentie, fie din culpa, afara de cazul cand legea sanctioneaza numai savarsirea ei cu intentie.
Se va incepe urmarirea penala in scopul stabilirii raspunderii si daca este cazul sau nu sa fiti trimis in judecata.
Dosarul penal se va deschide pe numele dvs.. Dupa terminarea cercetarilor fie se va da o solutie de NUP, fie veti fi trimis in judecata.
Posibilitatea evitarii accidentului de catre dvs. se va stabili printr-o expertiza tehnica auto. Nu ati furnizat nicio informatie concreta asupra conditiilor in care s-a produs accidentul si din aceasta nu pot sa-mi exprim o opinie. Eventual reveniti cu detalii amanuntite.

Alte discuții în legătură

Accident rutier - ucidere din culpa samy2011 samy2011 daca eu nu am incalcat nici o regula de circulatie iar celalat a incalcat vreo 5 articole dar a iesit la expertiza ca puteam evita eu accidentul mai se poate ... (vezi toată discuția)
O informatie intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa samy2011 samy2011 in urma unui accident mi s-a intocmit dosar penal pt ucidere din culpa pentru un pieton care mergea pe mijlocul drumului noaptea ca la el in curte nu ma pot ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni inginerul77 inginerul77 buna ziua.din nefericire am o problema legata de un accident si anume: am accidentat o femeie de 79 ani pe trecerea de pietoni, aceasta decedand la ... (vezi toată discuția)