avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Omorul din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Omorul din culpa

Buna,am si eu o intrebare daca se poat,discutam cu cumnatul meu apropo de o chestie si vreau un raspuns avizat din partea unui avocat.
Intrebare:
: Daca eu conduc o masina regulamentar ( in limita vitezei legale,nebaut etc) si imi sare un copil in fata masinii,nu il pot evita si apoi copilul moare,sunt acuzat de omor din culpa ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: samy2011 , utilizator 22:24, 11 Septembrie 2012
daca se constata de catre expert ca se putea evita accidentul si nu a facut acest lucru ce se intampla ? o sa fie trimis in judecata eu ma aflu in acest caz si de accea intreb . stiti cumva unde pot gasi in lege cat bate faza scurta (luminile de intalnire )
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
samy2011, utilizator
Daca expertul concluzioneaza ca accidentul putea fi evitat de dvs, in conditiile in care ati incalcat normele de conducere pe drumurile publice, probabil veti fi trimis in judecata.
eu nu am incalcalt nici o regula nu am fost baut ,nu am parasit locul accidentului,nu am depasit viteza legala nu am incalcat vreo regula /indicator de circulatie dar la expertiza declansarea starii de pericol a inceput la observarea pietonului de la distanta de 60m pe faza scurta (ora 4 intuneric afara) potrivit raportului de expertiza la viteza pe care o aveam puteam evita .
Este corect la 14m urme intrerupte de frana cu ABS 43km/h orice parere e binevenita multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - ucidere din culpa samy2011 samy2011 daca eu nu am incalcat nici o regula de circulatie iar celalat a incalcat vreo 5 articole dar a iesit la expertiza ca puteam evita eu accidentul mai se poate ... (vezi toată discuția)
O informatie intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa samy2011 samy2011 in urma unui accident mi s-a intocmit dosar penal pt ucidere din culpa pentru un pieton care mergea pe mijlocul drumului noaptea ca la el in curte nu ma pot ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni inginerul77 inginerul77 buna ziua.din nefericire am o problema legata de un accident si anume: am accidentat o femeie de 79 ani pe trecerea de pietoni, aceasta decedand la ... (vezi toată discuția)