avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - ucidere din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - ucidere din culpa

daca eu nu am incalcat nici o regula de circulatie iar celalat a incalcat vreo 5 articole dar a iesit la expertiza ca puteam evita eu accidentul mai se poate inchide dosarul fara a ajunge in instanta ? articolul 72 aln. 4 pentru ce mai este ?
eu circulam pe un drum european neiluminat in afara localitatii ora 4-5 noaptea din fata mai circulau autorurisme in fata mea era o alta masina cam la 150-200m ii vedeam lampile de pozitie eu circuland cu luminile de intalnire ( faza scurta) observ in scurt timp un pieton din spate mai din partea stanga pe partea carosabila exact pe mijlocul benzii in sensul meu de mers pe care l-am accidentat mortal drumul avea acostament pietonul nu avea nimic reflectorizant am franat urmele ramanand pe asfalt dupa locul impactului acum la expertiza auto expertul a spus ca faza scurta bate 60m si ca de acolo eu trebuia sa observ pietonul ,viteza scoasa a fost de 45 km si a spus ca vb de o neatentie in conducere nu de neadaptarea vitezei la campul vizual M-am documentat si faza scurta trebuie sa bata 30m nu 60 iar eu daca vedeam pe cel din fata mea cum poate sa ma invinuiasca ,ca nu am fost atent daca pietonul ar fi avut o vesta sau ceva reflectorizant l-as fi observat .
Un lucru bun pentru mine cred eu este ca rudele victimei nu se constituie parte civila si nu au nici o pretentie de la mn.
Am vreo sansa sa mai raman cu permisul in aceasta situatie e foarte important pt mine
Cel mai recent răspuns: samy2011 , utilizator 16:27, 29 Aprilie 2012
Cred ca este putin probabil ca se va inchide dosarul .
Mai degraba veti fi trimis in judecata pentru ucidere din culpa, insa va stabili judecatorul cat la suta este culpa dv. si cat la suta culpa pietonului.
Daca veti fi condamnat( cu siguranta va fi o pedeapsa cu suspendare) vi se va anula si permisul si veti putea sustine examenul din nou dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Daca eu circulam regulamentar nu am incalcat nici o regula iar pietonul nu avea ce sa caute acolo facand referire la articolul 72 alin4 din codul rutier dc mai sunt invinuit?
Stie cineva concret de la ce distanta este vizibil pe faza scurta un pieton noaptea fara nimic reflectorizant purtand haine inchise .
Daca se intampla cum spuneti ca voi fi trimis in judecata pot cere achitarea invocand cazul fortuit ca nu puteam sa prevad si sa ma astept ca se poate afla un pieton pe mijlocul benzii tinand cont ora tarzie ,in afara localitatii, drum european ,avea acostament pe unde sa mearga ,gandindu-ne ca masina parcurge X m/sec poate ca atunci in clipa premergatoare m-am uitat sa vad ce viteza am sau am clipit e normal lucru asta sau poate m-am uitat in oglinda sa vad daca mai e cineva in spate si sa zicem ca am observat mai tarziu pietonul desi nu sunt de acord cu lucrul asta ca vedeam masina din fata si tind sa cred ca l-as fi vazut daca ar fi avut ceva reflectorizant.Credeti ca am vreo sansa de achitare chiar si in instanta mi-am luat avocat si acum asteptam ca domnul expert sa raspunda la cateva obiectiuni!
Avocatul meu zice ca am sanse maricele sa fiu achitat tinand cont ca nu aveam viteza nu eram sub influenta bauturilor alcoolice nu am parasit locul accidentului iar pietonul nu se afla pe trecere se poate sa scap ,,bazma curata''?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu pieton decedat samy2011 samy2011 Buna ziua! Acum cateva luni am facut un accident din care a rezultat moartea unei persoane in varsta de 75 ani .Acidentul s-a intamplat dupa miezul noptii pe ... (vezi toată discuția)
O informatie intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa samy2011 samy2011 in urma unui accident mi s-a intocmit dosar penal pt ucidere din culpa pentru un pieton care mergea pe mijlocul drumului noaptea ca la el in curte nu ma pot ... (vezi toată discuția)
Omorul din culpa essenza1985 essenza1985 Buna,am si eu o intrebare daca se poat,discutam cu cumnatul meu apropo de o chestie si vreau un raspuns avizat din partea unui avocat. Intrebare: : Daca eu ... (vezi toată discuția)