avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Mi-am facut firma, ce fac mai departe?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Mi-am facut firma, ce fac mai departe?

Ok, titlul suna un pic incitant, dar intrebarea este corecta, am iesit de la Oficiul Registrului Comertului cu cele 4 file care atesta ca am infiintat o firma, sau o societate comerciala, ce fac acum ? Trebuie sa merg undeva sa o declar ?, la administratia financiara? trebuie sa imi iau contabil si sa declar ceva la fisc desi nu am facut inca nici o operatiune pe firma ? pot incepe sa lucrez pe firma sau mai sunt ceva pasi de urmat ?
As dori cateva indrumari in acest sens va rog, este o mare lipsa de informatie in ce priveste acesti pasi sau nu o gasesc eu , informatia,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:35, 15 Mai 2012
cauta-ti un contabil autorizat, de preferinta unul serios recomandat de o persoana, acesta va sti ce are de facut pe linie financiara! apoi urmeaza sa incerci sa faci profit....SUCCES!
Depuneti la Administratia Financiara a sectorului unde aveti inregistrat sediul social in termen de 30 zile de la data infiintarii societatii, declaratia 010. Declaratia de inregistrare se completeaza la infiintare, iar declaraţia de mentiuni se completează cand se modifică datele declarate anterior. Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscala şi eliberarea certificatului de inregistrare fiscala, precum si la actualizarea informatiilor.
Cumparati de la Administratia financiara Registrul unic de control si Registrul de evidenta fiscala.
Chiar daca nu desfasurati activitate, obligativitatea depunerii declaratiilor fiscale va revine lunar, trimestrial...depinde de optiunea pe care o faceti. Dupa obtinerea Certificatului de inregistrare fiscala, puteti incepe activitatea.
Daca aveti si salariati este bine sa achizitionati un certificat digital, pentru depunerea online a declaratiilor fiscale si a bilantului.
In cazul in care desfasurati o activitatea care necesita utilizarea casei de marcat, aceasta trebuie achizitionata si fiscalizata tot la Administratia financiara.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Daca am stii activitatea pe care o veti desfasura, raspunsul ar fi si mai corect...
Activitatea principala trecuta in actul constitutiv este, conform CAEN4329- Alte lucrari de instalatii pentru constructii, si desigur sunt pe acolo si alte activitati secundare, acum intrebarea este, daca am trecut bine la sediul social ca o sa am acolo activitati de birou, (si magazie de unelte si piese), pentru ca eu o sa fac service, si consultanta, la sediul clientilor, adica activitatea asta de "Alte lucrari de instalatii pentru constructii' se va desfasura la domiciliul clientului nu la mine la sediu, intreb, pentru ca este foarte greu sa gasesti informatie in Romania, si sper ca am trecut bine acolo.Va multumesc pentru raspunsurile prompte si utile si va sunt recunoscator.Si sa nu uit, deocamdata nu am nici un angajat, trebuie sa bifez in declaratia 010 partea 6 care se refera la numarul de angajati, si rubricile care se refera la impozit pe venit din salarii, contributiile de asigurari, somaj, accidente, asigurari sociale ? adica nu inteleg daca este obligatoriu sa bifez aceste rubrici acum desi nu le folosesc, de asemenea nu doresc sa fiu platitor de tva si sa inteleg ca la partea cu tva nu bifez nimic, corect?
Multumesc inca odata
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Karapok, utilizator
La sediul social puteti desfasura si activitatile care sunt prevazute ca fiind secundare. Activitatea de consultanta se poate desfasura si la sediul sau domiciliul clientului, dar si la sediul social. Pentru comercializarea de piese trebuie sa aveti cod CAEN cu activitati de comert. Daca vindeti persoanelor fizice trebuie sa achizitionati casa de marcat.

In declaratia 010 completati punctul 2- Impozit pe profit si subpunctele 2.1 -Luare in evidenta si 2.3 - Perioada fiscala, adica modalitatea pentru care optati sa declarati si sa achitati impozitul pe profit (pct.2.3.1-trimestrial sau 2.3.2-anual).

Nu completati pct.6 daca nu aveti salariati.

Rândul 6. Impozit pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor si contribuții sociale
La înființare :
Rândul 6.1.1 “Număr mediu de salariați estimat de până la 3 salariați exclusiv” şi rândul 6.1.2
„Venit total estimat de până la 100.000 euro” se marchează de către contribuabilii prevăzuți la art. 296^19 alin. (1^7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, care se înființează în cursul anului şi care estimează că, în cursul anului, vor avea un număr mediu de până la 3 salariați exclusiv şi, după caz, urmează să realizeze un venit total de până la 100.000 euro.


[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am inregistrat un srl, ce fac mai departe ? dan_popa40 dan_popa40 Buna ziua ! Dupa obtinerea CUI de la ONRC, cu el in mana acum, ce fac mai departe ? Trebuie mers la Administratia Financiara de sector sa mai declar si ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale srl nou infiintata ContSters199782 ContSters199782 Buna ziua! Am infiintat de curand (la 14 martie a fost eliberat Certificatul de inregistrare) o societate comerciala (srl) neplatitoare de tva, fara angajati ... (vezi toată discuția)
Firma noua corinams corinams Buna ziua, am infiintat o firma, nu stiu daca acum se mai elibereaza anexa la certificatul de inregistrare si daca da, care este procedura. Si mai am o ... (vezi toată discuția)