avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore de noapte si ore suplimentare neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore de noapte si ore suplimentare neplatite

daca orele de noapte ale receptionerilor se platesc si ca nr de ore lucrate aproximativ peste 240 de ore pe luna.salariu brut 1346 lei.
Cel mai recent răspuns: b24ud , utilizator 10:01, 14 Mai 2012
Pt ca cineva sa va poata oferii un sfat ar tb sa precizati datele din CIM-ul d-voastra si cele din fluturas :
- salariu de incadrare pentru programul normal de munca din luna;
- ore suplimentare efectuate (cele care depasesc programul normal de lucru);
- orele prestate pe timpul noptii;
- eventual alte sporuri prevazute in CIM de care beneficiati.
acela este salariul oferit inn cim ,programul de munca in contract este de 8 ore pe zi ,iar programul real de munca este 24/48.de exemplu pe luna aprilie am avut 240 de ore lucrate cu tot cu ore suplimentare.tura incepe la ora 8 dimineata si se termina a doua zi la 8 dimineata
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
b24ud, utilizator
Ceea ce depaseste programul normal de lucru sunt considerate ore ore suplimentare la care se remunereaza cu procentul specificat in CIM (pt luna aprilie programul normal a fost de 160 ore de unde rezulta ca au fost prestate 80 de ore suplimentare), pentru fiecare tura beneficiati si de 8 ore de noapte care ar fi tb platite de angajator.
in contractul de munca nu scrie nmk de ore suplimentare cum ar fi platitie
Daca actionezi in instanta ai castig de cauza asupra acestor drepturi salariale cuvenite dar neincasate, ai inclusiv posibilitatea de a face dovada cu martori sau cu acea condica de prezenta (care presupun ca nu exista), pontajul cert este de 160 de ore in luna aprilie.

Alte discuții în legătură

Program de lucru hotel restaurant sim_ivasciuc sim_ivasciuc Am o mare problema cu pontajul personalului din locatie si as aprecia foarte mult sugestiile dvs. Momentan dispunem de: - 3 ospatri - 4 bucatari - 3 ... (vezi toată discuția)
Pontaj necorespunzator MF30 MF30 Buna ziua. Doresc sa cunosc si eu un aspect legat de pontajul unui angajat? El lucreaza intr-o luna un anumit numar de ore , dupa un program dat. La ... (vezi toată discuția)
Exista ore maxime lucrate într-o luna căci mie îmi scade plata ... Emagabriela Emagabriela Exista ore maxime lucrate într-o luna căci mie îmi scade plata la ora în funcție de care ore am lunar ca să ma scoată în min pe economie, e legal? 5 ... (vezi toată discuția)