avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj necorespunzator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj necorespunzator

Buna ziua. Doresc sa cunosc si eu un aspect legat de pontajul unui angajat? El lucreaza intr-o luna un anumit numar de ore , dupa un program dat.
La departamentul de resurse umane ajunge alt pontaj cu celasi numar de ore dar care nu este corespunzator cu realitatea(adica liberele sunt trecute in alte zile decat cele care s-au efectuat). Este corect asa ceva , sa lucrezi intr-un fel si la departamentul de resusrse umane sa ajunga alt pontaj, dupa care se plateste? Acest program primit de angajat nu trebuie sa corespunda cu realitatea? De exemplu la un program de 8 h , exista un maxim de ore pe care trebuie sa le lucreze un angajat pe saptamana ? Iar la un program de 12 h lucrate si apoi zi libera cate ore trebuie as fie pe saptamana? V-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 10:09, 29 August 2016
Nu este corecta situatia mentionata de dvs... pontajul trebuie sa corespunda efectiv cu orele prestate de fiecare salariat.

Codul Muncii
Art. 112.
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.

....

Art. 113
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.

Art. 114
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
(3) Pentru anumite activitati sau profesii stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de munca respectiv, perioade de referinta mai mari de 4 luni, dar care sa nu depaseasca 6 luni.
(4) Sub rezerva respectarii reglementarilor privind protectia sanatatii si securitatii in munca a salariatilor, din motive obiective, tehnice sau privind organizarea muncii, contractele colective de munca pot prevedea derogari de la durata perioadei de referinta stabilite la alin. (3), dar pentru perioade de referinta care in niciun caz sa nu depaseasca 12 luni.
(5) La stabilirea perioadelor de referinta prevazute la alin. (2)-(4) nu se iau in calcul durata concediului de odihna anual si situatiile de suspendare a contractului individual de munca.
(6) Prevederile alin. (1)-(4) nu se aplica tinerilor care nu au implinit varsta de 18 ani
MF30 a scris:


La departamentul de resurse umane ajunge alt pontaj cu celasi numar de ore dar care nu este corespunzator cu realitatea(adica liberele sunt trecute in alte zile decat cele care s-au efectuat). Este corect asa ceva , sa lucrezi intr-un fel si la departamentul de resusrse umane sa ajunga alt pontaj, dupa care se plateste? Acest program primit de angajat nu trebuie sa corespunda cu realitatea?




Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat,de regula prin foia colectiva de prezenta(pontaj)Acest pontaj se intocmeste de regula de catre conducatorul locului de munca
Pontajul trebuie sa reflecte realitatea in ceea ce priveste atat nr de ore prestate lunar cat si liberele sau alte zile (co,cmedical, cfp, invoiri)
Cine intocmeste acest pontaj pt locul dvs de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Program de lucru hotel restaurant sim_ivasciuc sim_ivasciuc Am o mare problema cu pontajul personalului din locatie si as aprecia foarte mult sugestiile dvs. Momentan dispunem de: - 3 ospatri - 4 bucatari - 3 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare cami6791 cami6791 la o societate de constructii se lucreaza, cu acordul salariatilor 10 ore pe zi + sambat#-oa 8 ore. salariatii nu vor zile liber, ci bani. deci, ei lucreaza ... (vezi toată discuția)