avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore de noapte si ore suplimentare neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore de noapte si ore suplimentare neplatite

daca orele de noapte ale receptionerilor se platesc si ca nr de ore lucrate aproximativ peste 240 de ore pe luna.salariu brut 1346 lei.
Cel mai recent răspuns: b24ud , utilizator 10:01, 14 Mai 2012
perfecta dreptate
dar martori ar fi problema
Martorii pot fi colegii dvs de munca, in cazul in care nu exista condica de prezenta sau foiae colectiva de pontaj care sa dovedeasca prestarea de ore suplimentare.
Fiind vorba despre ture24/48.deci un program special,calculul orelor suplimentare nu se face luna pe luna.ci cf.art.114(2) Codul Muncii:
Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
Deci de ore suplimentare pe acest tip de program se poate discuta abia dupa o perioada de referinta de 4 luni cand se calculeaza o medie a orelor suplimentare .
se lucra cu 2tipuri de pontaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru hotel restaurant sim_ivasciuc sim_ivasciuc Am o mare problema cu pontajul personalului din locatie si as aprecia foarte mult sugestiile dvs. Momentan dispunem de: - 3 ospatri - 4 bucatari - 3 ... (vezi toată discuția)
Pontaj necorespunzator MF30 MF30 Buna ziua. Doresc sa cunosc si eu un aspect legat de pontajul unui angajat? El lucreaza intr-o luna un anumit numar de ore , dupa un program dat. La ... (vezi toată discuția)
Exista ore maxime lucrate într-o luna căci mie îmi scade plata ... Emagabriela Emagabriela Exista ore maxime lucrate într-o luna căci mie îmi scade plata la ora în funcție de care ore am lunar ca să ma scoată în min pe economie, e legal? 5 ... (vezi toată discuția)