avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Presedintele/administratorul/cenzorul asociatiei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Presedintele/administratorul/cenzorul asociatiei de propr. poate fi asimilat functionarului public?

Presedintele asociatiei de proprietari poate fi asimilat functionarului public, pentru a i se imputa ceva, pe baza codului penal, daca refuza predarea actele si sa raspunda contestatiilor/solicitarilor scrise ale proprietarilor? De asemenea, i se poate aplica vreun articol al codului penal daca s-a conformat unei hotarari a adunarii generale privind impunerea unor sume unui proprietar?
Cel mai recent răspuns: g33k , utilizator 23:17, 22 Aprilie 2014
Vi s-a precizat mai devreme faptul ca administratorul asociatiei are calitatea de functionar,in
conditiile in care are un contract individual de munca cu asociatia !! Dar pun si eu o intreabare de Caga : pai,daca era un administrator ce rost mai avea un contract de p.s. cu o firma de administrare ? Cat priveste clauza de reziliere introdusa in acel contract de p.s. mi
spare o prostie,aparuta pe principiul "hartia suporta orice!!"Un contract se renegociaza de catre partile semnatare si nu de catre altii.Presedintele asociatiei putea sa ceara parerea sau sa supuna la vot renegocierea salariala in C.Ex.al asociatiei.Asa se intampla atunci cand se aleg tot soiul de neaveniti in posturi de conducere !! Si la mine in blocul in care locuiesc atunci cand ma aflu in tara,s-au ales in C.Ex. o fosta vanzatoare,o fosta lucratoare la cadre pe timpul lui Ceasca,o femeie care are cel mult o clasa mai mult ca trenul si fiica acesteia - ca presedinte,desi initial ea fusese aleasa cenzor.Fostul administrator s-a ales vicepresedinte,insa tot el face incasarile si platile!!?? Asta-i Romania de azi!!
Ca bine este ca asociatia noastra este condusa de presedinte si o asa zisa contabila,Acestia doi taie si spanzura ;executa lucrari inchipuite la bloc fara documente ,greseli pe lista de intretinere,nu da socoteala nimanui de faptele lor,au un dosar penal la politie de 1,6 ani si nimeni nu misca un deget dosarul sta bine in sertar,au incheiat tot felul de contracte cu diversi si nu da socoteala nimanui,adunari nu se tin de cativa ani si folosesc acelasi tabel convocator ca locatarii ar fi fost la sedinta.Acesta este blocul nostru.Ma mir ca in unele asociatii m-ai exista si oameni care se intereseaza de soarta lor si a asociatiei. Bravo lor. Poate se muta si la noi in bloc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
OPREANICOLAE, utilizator
@OPREA
1-Aspectul ca presedintele de asociatie de proprietari impune la plata " lucrari inchipuite"se datoreaza exclusiv dezinteresului proprietarilor care achita fara a se informa conform art 10 din L nr 230/2007 asupra temeiniciei si legalitatii impunerilor la plata
2-Privitor la dosarul penal care "sta bine in sertar",situatia se datoreaza si datorita dezinteresului proprietarilor care pot solicita oficial procurorului responsabil de caz sa dispuna urgentarea finalizarii cercetarilor
3-Intr-o asociatie de proprietari,se impune responsabilizarea tuturor membrilor proprietari,
astfel incat persoana provizoriu mandatata in calitatea de presedinte sa se ocupe de bunul mers al activitatii asociatiei de proprietari si sa dispuna masuri in interesul general al proprietarilor
Presedintele comit.As.propr.si presedt.comisiei de cenzori nu sunt functionari publici.As.de propr.sunt orgaqnizatii non- profit ,non-guvernamentale. Ei sunt alesi de Ad.generala , si in situatia cand sunt remunerati se intocmeste <contract de mandat>.Hotararile luate in Ad.generala si votate in unanimitate devin litera de <lege>, adica se aplica. In situatia fostului presedinte , care a refuzat sa predea actele, primul pas trebuia ca noul presedinte sa depuna reclamatie la Politie , prin care sa-l oblige sa predea actele. Pasul 2 era un audit financiar.Pasul 3 -in functie de cele constatate sa-l actionati in instanta. In Legea 230/2007 si-n Normele metodologice la aceasta Lege, se precizeaza obligatiile presedintelui si a colaboratorilor. Deci se considera ca actele contin nereguli care nu dorea sa le cunoasca AS.Pentru taxele bugetare oprite locatarilor pentru femeia de serviciu, care era angajata de S.C. cu care Presedintele a incheiat contract , a fost un abuz, atat din partea administratorului, cat si a presedintelui fiind implicat direct si presedintele Comisiei de cenzori care a semnat de verificarea intocmirii listelor de intretinere.Fara actionare in judecata si o Hotarare judecatoreasca nu o sa reusiti sa-i determinati sa plateasca daunele produse fiecarui locatar.
Imi pare rau pentru Dvs. Dna avocat Soica. Presedintele asociatiei de proprietari nu este funtionar public.Presedintele este ales prin votul proprietarilor in cadrul Adunarii Generale,de dare de seama si alegeri. Asociatia de proprietari este organizatie non-profit, non-guvernamentala. Daca acordati mai multa atentie Legii 230/2007, poate puteti sa ne dati raspunsuri pertinente , vizavi de Asociatiile de proprietari.

Alte discuții în legătură

Administrator bloc, functionar public? timpuriu timpuriu prin atestatul primit de la primarie adiministratorul de bloc se poate asimila functionarilor publici si in cosecinta sa raspunda ptr abuzurile pe care le fac ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sau ce ? mitzmi mitzmi Este in acelasi timp: presedinte, administrator, CONTABIL, gestionar, casier ,la bloc cu 12 apartamente (calculeaza doar pt. consum electricitate si ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc = functionar public? dorotheea dorotheea Art. 175 (2) din CP prevede: (2) – De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu ... (vezi toată discuția)