avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa solicit stramutarea cauzei in calea de atac a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa solicit stramutarea cauzei in calea de atac a revizuirii?

Daca am cerut stramutarea cauzei la recurs si sa respins, recurs pe care l-am pierdut intrucat ma judec cu primaria si alte pers infuente (in proces s-au facut abuzuri si acte ilegale incredibile).,pot sa fac revizuirea si sa cer stramutarea cauzei? Daca se judeca revizuirea in sibiu nu am nici o sansa! Multumesc
Da, puteti face cerere de stramutare a litigiul in cazul in care ati formulat cerere de revizuire ...
Trebuie neaparat sa aveti in vedere art. 40 ind. 2 Cod procedura civila.

Stramutarea pricinii nu poate fi ceruta din nou, pentru acelasi motiv, in afara de cazul in care noua cerere se intemeiaza pe imprejurari necunoscute la data solutionarii cererii anterioare sau ivite dupa solutionarea acesteia. Cererea de stramutare introdusa cu nerespectarea acestei regului este inadmisibila.
Art. 40^2
(1) Strămutarea pricinii nu poate fi cerută din nou, pentru acelaşi motiv, în afară de cazul în care noua cerere se întemeiază pe împrejurări necunoscute la data soluţionării cererii anterioare sau ivite după soluţionarea acesteia.
(2) Cererea de strămutare a cauzei introdusă cu nerespectarea prevederilor alin. (1) este inadmisibilă.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc pt. raspunsuri, sa inteleg ca trebuie sa gasesc si alte motive fata de precedenta cerere de stramutare.Cam greu intrucat in cererea de stramutare a recursului am avut 7 motive f. intemeiate si le-am spus pe toate....Iar instanta care va fi la revizuire nu o stiu inca..
Multumesc
tiberiu34mario a scris:
sa inteleg ca trebuie sa gasesc si alte motive fata de precedenta cerere de stramutare.

Da, trebuie sa gasiti si alte motive, altfel cererea de stramutare va fi respinsa ca inadmisibila. Dosarul in care s-a solutionat prima cerere de stramutare va fi atasat dosarului in care se va solutiona cea de a doua cerere de stramutare. Succes! :)
Multumesc .Am sa incerc sa gasesc si alte motive, dar pot sa le atasez si pe cele vechi cererii?. Sau trebuie sa le scriu doar pe cele noi?Multumesc

Alte discuții în legătură

Este legal sa se faca acte intre parati, in timpul procesului, care incalca dreptul de proprietate a reclamantiilor ? tiberiu34mario tiberiu34mario Este vorba de un proces in care am cerut recalcularea cotelor indivize la un imobil cu mai multi proprietari (cumparat cu L112).La un coproprietar i sa ... (vezi toată discuția)
Revizuire cerere stramutare aidu aidu Pot sa cer revizuirea cererii de stramutare, care a fost respinsa de Curtea de Apel... avand in vedere ca ulterior judecarii sale au survenit dovezi clare ale ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)