avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua! As vrea sa va intreb daca dupa terminarea concediului crestere copil o sa pot beneficia de somaj? Am lucrat ca vanzatoare la un magazin innainte de concediu crestere copil ,iar in luna iulie a acestui an , se implinesc 2 ani de la nasterea fetitei mele.Problema este ca nu mai am in grija cui sa-mi las fetita si de aceea as vrea mai raman acasa macar inca un am.......am auzit pe cineva ca trebuie sa fi angajat inca o luna cel putin dupa acest concediu ca sa poti intra in somaj....Ma puteti lamuri ce este de facut???
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:55, 14 Mai 2012
C.i.m. a incetat? .. daca da, cand si in baza a carui articol? .. Daca nu a incetat, atunci angajatorul dvs are posibilitatea sa va concedieze astfel incat sa beneficiati de indemnizatia de somaj ...
Legea nu reglementeaza termenul de o luna de lucru la revenirea din ccc pt. a se putea beneficia de somaj, asa cum ati auzit dvs.dar,pt. ca ati beneficiat de ccc in baza OUG148/2005,aceasta perioada nu este considerata stagiu asimilat pt. somaj,de aceea pt. a putea beneficia de somaj indemnizat,cele 12 luni de cotizare sunt alcatuite prin comasarea perioadei lucrate inainte de ccc cu perioada lucrata dupa ccc,care poate fi perioada de preaviz pana la concediere.
Daca intentionati sa intrati in somaj,va sfatuiesc ca o posibilitate practica ,sa discutati din timp cu angajatorul dvs.pt. a fi de acord sa va concedieze prin desfiintarea postului ocupat de dvs.(art65(1)Codul Muncii)),dupa revenirea in activitate,dar dupa ce veti efectua si preavizul legal ..In acest mod veti avea si stagiu realizat dupa revenirea din ccc si desfacerea cim cu un articol care sa faca posibil sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc fy_andreea fy_andreea Am si eu o intrebare:se poate lua si beneficia de somaj dupa concediu de crestere a copilului (2ani).Mentionez ca subsemnatului s-a intors in luna aprilie la ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil 2 ani mihaela71 mihaela71 la o societate in cursul lunii februerie revine din concediu crestere copil 2 ani una din salariate,insa punctul de lucru unde a lucrat acea persoana este ... (vezi toată discuția)