avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

As dori sa imi iau concediu fara plata o luna si jumatate,este posibil ca dupa intoarcere firma sa ma concedieze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 14 Mai 2012
Concediul fara plata se acorda cu aprobarea angajatorului, conform prevederilor din regulamentul intern sau CCM.. Nu are legatura cu concedierea.

Codul muncii:
ART. 153
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fãrã platã.
(2) Durata concediului fãrã platã se stabileşte prin contractul colectiv de muncã aplicabil sau prin regulamentul intern.
Da, este posibil ca la revenirea din CFP , angajatorul sa decida concedierea dvs , in conditiile prevazute de legislatia muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dragos79 dragos79 exista in lege prevazut ca nu ai voie sa ceri concediu fara plata decat dupa terminarea concediului de odihna? multumesc (vezi toată discuția)
Drept concediu fara plata necro30lc necro30lc buna ziua..lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un oras in calitate de politist local..as dori sa imi iau concediu fara plata timp de 3 luni pentru a ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata claudiu69 claudiu69 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pot sa obtin 30 de zile calendaristice de concediu fara plata si daca angajatorul poate sa nu il aprobe ? Va multumesc (vezi toată discuția)