avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept concediu fara plata

buna ziua..lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un oras in calitate de politist local..as dori sa imi iau concediu fara plata timp de 3 luni pentru a rezolva niste probleme de natura personala.dar mi s-a transmis de catre conducere ca nu mi se va aproba si ca daca doresc sa am timp liber ar fi mai bine sa imi dau demisia.as dori sa imi ziceti daca se poate in baza carui articol din codul muncii sa ii pot obliga sa imi acorde concediul de plata pe care il doresc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 1 Octombrie 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 153
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.

(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

2. - Asadar aveti dreptul la concediu fara plata dar el trebuie aprobat de amgajator.
- Conditiile si perioada trebuie sa fie prevazute in CCM aplicabil sau in Regulamentul intern (cititi aceste documente si va veti lamuri).
am inteles perfect dar daca angajatorul nu doreste sa mi-l acorde ce pot face eu in acest caz?
Nu aveti ce sa faceti, in cazul in care angajatorul refuza sa va aprobe cererea de CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata anno anno As dori sa imi iau concediu fara plata o luna si jumatate,este posibil ca dupa intoarcere firma sa ma concedieze? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dragos79 dragos79 exista in lege prevazut ca nu ai voie sa ceri concediu fara plata decat dupa terminarea concediului de odihna? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata claudiu69 claudiu69 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pot sa obtin 30 de zile calendaristice de concediu fara plata si daca angajatorul poate sa nu il aprobe ? Va multumesc (vezi toată discuția)