avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli cu personalul in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli cu personalul in asociatie

Utilitati platite prin contracte individual ,daca este obligatorie plata integrala pentru presedinte ,si administrator bloc.in conditiile in care :
contorizat apa,contract gunoi,centrala propie,platesc personal curatenia scara .
Avem la comun energia scara si lift.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
gtxgolf, utilizator
Credeti ca presedintele si administratorul sunt platiti doar sa plateasca facturile?
Dar nu va obliga nimeni sa ii platiti,daca este cineva dispus sa faca acest lucru gratuit si asa stabiliti in AG este treaba Dumneavoastra, dar mai sunt si alte atributii pe care le au.

Sau de ce nu, in fiecare luna prin rotatie un proprietar sa stranga banii pentru energie electrica si sa achite factura.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Adriantot, moderator
Cale de acces in condominiu,nu exista?
Lumina pe scara?
Aveti contorizata apa,dar cine este responsabil pentru intretinerea si reparatia instalatiei parte comuna care va deserveste si pe dvs?
Daca adunarea generala dispune retribuirea presedintelui si administratorului de imobil,aveti obligatia sa respectati hotararea proprietarilor
buna ziua. as dori sa intreb: daca persoana aleasa pune conditia de a fi angajata cu cim si da, adunarea aproba pt. ca admin. prezent, intrebat fiind daca este legal, raspunde afirmativ, este legal si fair pt. toata lumea? mentionez ca momentele erau tensionate,adunarea formata de oameni de regula neinformati, era in stare sa aprobe orice conditie, numai sa avem un presedinte pt. ca precedentii nu au mai dorit acest lucru. multumesc
Prescurtarile pe care le folositi face greu de inteles mesajul si ar fi bine sa folositi cuvintele intregi. Eu nu am inteles textul:
adunarea aproba pt. ca admin. prezent, intrebat fiind daca este legal, raspunde afirmativ, este legal si fair pt. toata lumea?

Cei alesi pot pune conditia sa fie platiti dar nu angajati. Adunarea generala poate alege membrii comitetului executiv din care unul este presedinte. Presedintele si membrii comitetului pot fi platiti pe baza unui contract de mandat si nu pe baza contractului individual de munca.
La fel si membrii comisiei de cenzori alesi de adunarea generala, pot fi platiti pe baza de contract de mandat.
Contracte de munca se intocmesc numai pentru persoanele angajate de catre comitetul executiv reprezentat de presedinte. Asa pot fi angajati cu CIM: administratorul, instalatorul, contabilul, casierul, cenzorul angajat si nu ales de adunarea generala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ca baza legala se poate renunta la serviciile asociatiei de locatari? carmenfatu70 carmenfatu70 suntem locatarii unei scari de bloc contorizata individual la toate utilitatile: gaz ,apa, salubrizare si am cerut asociatiei de proprietari sa ne diminueze ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!locuiesc ,de câțiva ani,la bloc!am o nedumerire...aga ... Codleanca Codleanca Bună ziua!Locuiesc ,de câțiva ani,la bloc!Am o nedumerire...AGA are dreptul să hotărască ca așa-zișii responsabili de scară,să fie scutiți de ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii in asociatia de proprietari gheorgheistrate gheorgheistrate Presedintele de asociatie poate avea si alta functie platita in cadrul asociatiei de proprietari , de ex instalator? multumesc (vezi toată discuția)