avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Opinia expertului privind vinovatia intr-un accident ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Opinia expertului privind vinovatia intr-un accident rutier

in cadrul unei expertize tehnice intocmite ptr un accident rutier, expertul tehnic ales de politie poate sa stabileasca vinovatia unuia sau altuia dintre cei implicati in accident?

in sensul ca expertul si-a exprimat opinia urmatoare "accidentul se datoreaza neatentiei in conducere a conducatorului X".

stabilirea gradului de vinovatie nu o stabileste procurorul de caz sau judecatorul ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:23, 15 Mai 2012
Ma indoiesc ca un expert are nevoie sa fie aparat, referitor la concluziile sale din raportul de expertiza tehnica. Exista posibilitatea solicitarii la instanta a unei contraexpertize, cerute de partea in proces care are dovezi clare ca expertiza a fost partinitoare. Instanta va hotari daca accepta sau nu o contraexpertiza.
Daca sunteti expert/ specialist tehnic judiciar (din profilul dvs. nu rezulta o astfel de calitate) si ati facut expertize tehnice judiciare, putem discuta, desi nu intentionez sa port o discutie in contradictoriu, doar de amorul artei, cu cineva caruia nu ii convine realitatea evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Expertul platit de mine m-a gasit vinovat cyan cyan intr-un accident produs acum 2 ani politia invinuieste de producerea acestuia pe unul dintre conducatorii auto. intrucat una dintre persoanele din masina ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)