avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... ma mut de la oras la tara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

ma mut de la oras la tara

impreuna cu sotul meu am decis sa ne mutam la tara , drept care am cumparat o casuta demolabila (imposibil de locuit la momentul actual) in Campia Romana intr-un sat cu foarte mult pamant versus putini locuitori.
casa o vom reabilita "dupa buget" in circa 3 ani estimam noi.
eu imi voi transfera buletinul de identitate pe acea adresa imediat iar sotul meu cand va fi casuta gata.
intentionam sa ne apucam de olecuta de agricultura dupa puterile noastre ca un venit suplimentar la pensia existenta, dar nu avem bani sa cumparam "hectare".


intrebare: exista vreo prevedere legala sa solicit Primariei sa ma improprietareasca din fondul funciar propriu (daca are vreunul) si cu ce suprafata maxima sau care ar fi prevederea legala? sau pot sa inchiriez/concesionez vreo suprafata din fondul Primariei, pot sa cer asa ceva?

nu detinem nici un teren agricol, parintii nostri detin dar foarte putin (urmare a desfiintarii CAP-urilor) astazi ei inca traiesc si implicit noi nu am mostenit nimic de la ei.
cat despre noi , avem 50 de ani si un teren intravilan (loc de casa) in otopeni, nu avem locuinta proprie (am pierdut-o in urma unei excrocherii acum 15 ani), locuim cu chirie iar pentru buletinele de identitate suntem luati in spatiu de soacra-mea.

multumesc anticipat celor ce ma vor ajuta.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
heiheihei, utilizator
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 22:35, 16 Mai 2012
1) ati putea sa mergeti la primarie si sa ii intrebati daca au ceva terenuri nelucrate pe care le puteti lua dvs in arenda daca vor.
2) Sunt si oameni in sat care sunt batrani,neputinciosi de a mai lucra pamantul,puteti sa vorbiti cu ei sa va dea terenul in arenda sa-l lucrati.
Atentie: Faceti un contract.ca nu cumva dupa ce ati muncit,cand apare primele roade sa nu mai recunoasca si sa nu va lase sa va culegeti roadele.
absolut toti batranii au pamantul bagat la "Asociatie" care cultiva exclusiv grau si floarea soarelui, personal ma gandeam la ceva mai profitabil gen livada sau capsuni.
ar fi dificil sa fac eu rost de un patratel departeeee in mijlocul lanului, de nici eu n-o sa pot ajunge (zilnic) pana la patratelul meu iar tractoarele "Asociatiei" cel mai probabil or sa ma saboteze ca sa-si readuca patratelul in patrimoniu...tocmai de aceea m-am gandit ca poate-poate (conform legii) Primaria ar avea un patrimoniu funciar propriu si MARGINAL suprafetelor lucrate de Asociatie.
Cea mai buna varianta e sa intrebati la Primarie dar, cum spunea cineva mai sus, ca sa faceti o livada sau ce mai vreti dvs. in suprafata mica, cred ca tot mai bine va intelegeti cu privatii. Sunt o multime de batrani la sat satui pana in gat de agricultura.

Era o lege pentru incurajarea tinerilor sa se intoarca la sat prin care Primaria le aloca, in masura posibilitatilor, un loc de casa in vatra satului. De improprietariri nu am auzit. Terenul agricol nu mai e chiar asa de abundent ca pe vremuri. Ce a fost mai bun s-a dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare teren jetli jetli Bună ziua! Am o problemă la care nu găsesc o soluţie. La noi în sat este o persoană care de mulţi ani deţine în arendă pământurile bătrânilor ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pt subventia apia aferenta unui teren agricol aleksutzu aleksutzu As dori un sfat legat de urmatoarea problema: Bunicul sotiei mele, cand a decedat, a lasat celor 4 copii ai sai, printre altele, si suprafata de 3 ha teren ... (vezi toată discuția)
Renta viagera stanutadi stanutadi ce acte trebuiesc pentru renta viagera si ce se intampla cu terenul dupa expirarea rentei viagere (vezi toată discuția)