avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

As dorii daca se poate sa stiu - daca in cazul in care mi-am dat demisia, de la un loc de munca, efectuind si perioada de preaviz, mai sunt in drept sa imi fie platit concediul de odihna pe un an in urma neefectuat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 14 Mai 2012
Angajatorul este obligat, ca la incetarea angajarii, sa va achite indemnizatia de concediu de odihna neacordat in anii anteriori incetarii activitatii, precum pentru anul in care inceteaza activitatea.
Potrivit art.146 alin.4 C.mun., compensarea in bani a CO neefectuat este posibila la incetarea raportului de munca ... intrucat Codul Muncii nu face nicio referire la perioada pentru care se poate compensa CO neefectuat si avand in vedere termenul de prescriptie de 3 ani , ar reiesi ca se poate obtine o compensare in bani a CO neefectuat pe cel mult 3 ani de zile in urma...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Preaviz in concediu?? P-Sophie88 P-Sophie88 Buna ziua, de cate zile de concediu de odihna am drept daca imi dau demisia in luna septembrie sau octombrie? Nu am fost in concediu anul acesta si nu vrau sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)