avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tranzactie pentru incheierea unui proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tranzactie pentru incheierea unui proces civil

tranzactia pentru incheierea unui proces civil se poate face si intre parati, in speta paratii avand calitatile de vanzator-cumparator si daca da, tranzactia se poate face si la notar sau doar in fata judecatorului ???
in fata judecatorului se poate face prin avocat sau trebuie sa fie partile ?
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
zbye, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 12:08, 14 Mai 2012
Daca o astfel de tranzactie raspunde pretentiilor reclamantului, da, se poate face in fata judecatorului sau la notariat. Daca partile nu pot fi prezente, trebuie sa mandateze avocatul in sensul incheierii tranzactiei.
.
E greu de mandatat avocatul pt a incheia tranzactia pe toate aspectele cauzei in mod exhaustiv.
O tranzactie o puteti incheia intre parti si semna apoi la termenul de judecata in fata judecatorului. Daca termenul este unul foarte lung puteti face o cerere pt a se lua act de tranzactie in camera de consiliu, intr-un termen mai scurt.
Aceasta tranzactie poate fi incheiata si in fata notarului, cu participarea partilor si infatisata apoi in instanta, dar presupune suplimentar costul onorariului de notar.
reclamantul cere chiar si revenirea la normal, adica eu(parat) ca cumparator sa-mi primesc banii din partea vanzatorilor(parati) si atunci sa inteleg ca pot face tranzactia cu ceilalti parati in fata notarului si trimisa prin avocat in fata instantei de judecata iar procesul se incheie ?
este greu de ghicit cum stau lucrurile in aceasta speta, ce anume doreste reclamantul de la parati si cum se pot conforma acestia dorintei proprii si solicitari reclamantului. Iar eventualele speculatii nu prea va ajuta. Poate ar fi bine sa prezentati mai detaliat problema ori...sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune mmnngg mmnngg buna ziua ! ma aflu intr-un proces de iesire din indiziune ,calitate de reclamant , suntem 3 frati ( terenuri mostenire _ acte - titlu de proprietate ) . Am ... (vezi toată discuția)
Divort: 2 apartamente.....solutii??? zmija zmija IN TIMPUL CASATORIEI AM CUMPARAT 2 APARTAMENTE IN 2 ORASE DIFERITE...DUPA DIVORT EU M-AM MUTAT IN UNUL DIN APARTAMENTE ,SOTIA IN ALTUL...AM DECIS CA SI PE ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj in acelasi proces-reprezentare nonna nonna la un proces de divort si partaj ma poate reprezenta sora mea cu procura chiar daca nu este avocat? pentru ca eu nu pot sa merg de fiecare data? (vezi toată discuția)