avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte de proprietate la o casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte de proprietate la o casa

Buna ziua as dori sa ma lamuriti cu o problema.
Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni, el a trait in concubinaj cu cineva de 5 ani, iar toate actele se afla la concubina si aceasta refuza sa mi le inmaneze.
Am reusit sa obtin o copie legalizata la actele de proprietate a pamantului de la notarul care a facut actele de vanzare cumparare.
El a construit o casa ulterior. As dori sa intreb cum pot face rost de acte la casa?
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 10:16, 14 Mai 2012
Incercati sa obtineti copii ale actelor de proprietate de la Biroul de Carte funciara. Ar trebui sa deschideti succesiunea. Este posibil ca tatal dvs sa fi incheiat un testament in favoarea concubinei. Oricum, aveti dreptul la rezerva succesorala.
In alta ordine de idei, casa a construit-o in timpul concubinajului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu e într-o relație de concubinaj. sunt copil unic, ce drepturi de moștenire avem eu și și concubina lui? ciprian20022003 ciprian20022003 As dori sa stiu care sunt drepturile mele de mostenitor in situatia urmatoare: Tatal si mama mea s-au despartit legal in urma cu 20 de ani. Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Mama concubinei are drept la moștenire dacă există testament ? Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a trăit în concubinaj 20 de ani. În urma cu un an ea a decedat lăsând în urmă un testament. Casa e trecută pe amândoi și mai are ea un ... (vezi toată discuția)
Concubinajul si mosteniri MareIntrebare MareIntrebare Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt regulile legale in legatura cu mostenirea in cazul concubinajului. Cazul meu. Parinti sunt despartiti. Unul dintre ... (vezi toată discuția)