avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cuantumul prestarilor de servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cuantumul prestarilor de servicii

La un contract de vanzare cumparare a locuintei cu plata in rate vanzatorul poate percepe, in caz de intarziere a platii ratelor lunare, o taxa cu titlu prestari servicii mai mare decat contravaloarea ratelor restante? In baza carui temei legal poate face sau nu poate face asta, afara de prevederile contractuale? Multumsc anticipat tuturor celor care vor avea bunavointa si rebdare sa imi raspunda.


Am incheiat un contract de vanzare cumparare a locuintei in anul 2000 cu o unitate specializata in vanzarea locuintelor nationalizate si a celor construite din fondul de stat , detinuta cu titlu de chirie in baza unui contract de inchiriere cu Consiliul Local. Datorita faptului ca am fost plecata din tara, parintii mei , care stau la tara nu au achitat ratele timp de un an jumate. In urma unei notificari am aflat ca am rate restante neachitate. M-am prezentat la unitatea cu care am incheiat contractul de vanzare cumparare si am achitat pe langa sumele cu titlu de rate dobanzi si penalitati o taxa intitulata prestari servicii in cuantum de 2000 lei. In contractul de vanzare cumparare nu este prevazuta nici o clauza referitoare la aceste prestari de servicii ( situatii plati, incasare rate, arhivare doasr, comisioane bancare, minim personal angajat care sta la dispozitia clentului si raspunde la toate solicitarile acestuia, hirie spatiu arhiva, gestionare pe suport electronic etc.), se refera doar la niste taxe de urmarire si la executarea silita a debitorului in cazul neachitarii ratelor restante pe o perioada de sase luni. Inteleg ca aceasta unitate specializata in vanzarea locuintelor proprietatea statului , trebuie sa mai ,,traiasca,, dar si asa, doresc sa stiu daca avea dreptul de a solicita o suma mai mare decat totalul ratelor neachitate cu titlu de prestari servicii.
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2008
andrea_dea, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:46, 13 Decembrie 2008
Cam ce servicii prestează vînzătorul, pentru a încasa taxe?

Peste prevederile contractuale, nu poate cere nimic, nici cu titlu de taxe, nici cu titlu de impozite, comisioane sau orice altceva.

Fiţi mai explicită, dacă aşteptaţi un răspuns la o chestiune anume.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2008
themis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract iuhaiuha iuhaiuha Subiect: Contract vanzare cumparare locuinta cu L. 112 cu plata in rate Cu rugaminte va rog sami dati un sfat.Am cumparat o locuinta in baza L 112 cu plata ... (vezi toată discuția)
Inchidere contract de leasing ionesc ionesc Buna ziua, Am cumparat in leasing o masina pe firma acum doi ani pentru care am platit toate ratele lunare la timp .Ieri am primit o scrisoare de la banca de ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere miri47 miri47 Am avut contract cu UPC din septembrie 2007 care l-am reinnoit in 18.12.2008, iar in 12 aprilie 2009 am solicitat in scris rezilierea contrcului - am predat ... (vezi toată discuția)