avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract

Subiect: Contract vanzare cumparare locuinta cu L. 112 cu plata in rate
Cu rugaminte va rog sami dati un sfat.Am cumparat o locuinta in baza L 112 cu plata in rate pe 10 ani ( la A.F.I.)si nu pot sa mai achit ratele (am restanta 9 rate). se poate anula ctr. de V/C.si cum? Daca se anuleaza ctr. de V/C eu devin iarasi CHIRIAS ca, inainte de cumparare sau voi fii evacuat din locuinta .Va multumesc pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:42, 8 Ianuarie 2014
Contractul nu se poate anula decat in alte conditii decat cele referitoare la neplata ratelor.In acest caz, contractul de reziliaza conform celor mentionate in cuprinsul acestuia, ratele restante urmand a fi recuperate de la dvs, fie prin plata voluntara, fie prin executare silita. Nu veti redeveni chirias decat daca proprietarul va dori sa va inchirieze locuinta. Avand in vedere ca nu ati platit ratele din contractul de vanzare-cumparare, deci sunteti rau-platnic, nu cred ca un proprietar se va incumeta sa va inchirieze un spatiu. Sfatul meu este sa va imprumutati la prieteni, la rude sau in alta parte si sa va platiti ratele restante, pentru ca altfel veti fi in situatia sa pierdeti ceea ce ati platit pana acum pentru locuinta, dar si sa suportati cheltuielile cu executarea silita, iar in plus veti ramane si pe drumuri....succes
Mulţumesc ! pentru raspuns.

"ratele restante urmand a fi recuperate de la dvs, fie prin plata voluntara, fie prin executare silita. Nu veti redeveni chirias decat daca proprietarul va dori sa va inchirieze locuinta. "
Menţionez ca,propietarul este Primăra Municipiului Bucuresti (Administratia Fondului Imobiliar)..Daca rezilieaza ct.deV/C,recupereza locuinta. Mai poate sa reupereze şi restantele ?.daca ia înapoi locuinţa.mulţumesc pentru îndrumare.

In mod practice dvs aveti acelasi statut ca si un chirias, astfel ca este evident ca Primaria isi va recupera ratele restante. Daca aveati un chirias , iar acesta nu va platea ratele timp de 9 luni , dvs cum procedati? Il dadeati afara si incercati sa va recuparati ratele restante? Credeti ca e normal ca dvs sa locuiti undeva, fara sa platiti?
polloctav a scris:

Contractul nu se poate anula decat in alte conditii decat cele referitoare la neplata ratelor.In acest caz, contractul de reziliaza conform celor mentionate in cuprinsul acestuia, ratele restante urmand a fi recuperate de la dvs, fie prin plata voluntara, fie prin executare silita.

1. Discutăm despre desființarea unui contract de vînzare/cumpărare. Cu alte cuvinte, despre rezoluţiune, nu despre reziliere.

2. Ratele stabilite prin contract reprezintă parte din preţ, nu contravaloarea folosinţei. Prin urmare, vînzătorul are două posibilităţi: ori execută silit debitorul pentru încasarea ratelor restante, ori cere rezoluţiunea contractului. În niciun caz nu le poate obţine pe amîndouă. Mai mult, dacă nu este prevăzut în mod expres în contract că plăţile sunt făcute cu titlu de arvună, atunci vînzătorul care cere şi obţine rezoluţiunea va fi obligat să restituie preţul încasat pînă în acel moment. Desigur, poate cere instanţei dezdăunări, urmînd ca, dacă le obţine, să le compenseze cu preţul pe care trebuie să-l restituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Notaru a inserat obligatia de plata a ratelor si apoi a autentificat contractul de vanzare cumparare romara romara Un apartament din fondul vechi de locuinte a fost vandut de Primarie fostului chirias potrivit legii. Concomitent Primaria a inscris sarcini pentru acest ... (vezi toată discuția)
Legea 112 din 1995 rahovei rahovei buna ziua.locuiesc de 6 ani intr-o locuinta nationalizata si doresc sa o cumpar dar cei de la primarie mi-au spus ca nu am dreptul sa cumpar locuinta deoarece ... (vezi toată discuția)