avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notaru a inserat obligatia de plata a ratelor si apoi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notaru a inserat obligatia de plata a ratelor si apoi a autentificat contractul de vanzare cumparare

Un apartament din fondul vechi de locuinte a fost vandut de Primarie fostului chirias potrivit legii. Concomitent Primaria a inscris sarcini pentru acest imobil in CF.

In prezent s-au acumulat restante pentru rate iar chiriasul a instrainat apartamentul unui nou proprietar care de asemenea nu recunoaste obligatia de plata.

In aceste conditii cum si pe cine trebuie sa actioneze Primaria pentru acoperirea daunelor?

Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:46, 23 Noiembrie 2009
Creditorul ipotecar poate urmari imobilul, indiferent in proprietatea cui se afla imobilul respectiv. Noul proprietar nu poate fi silit sa recunoasca obligatiile de plata, creditorul ipotecar are insa dreptul ca sa ceara scoaterea la vanzare a imobilului si ca sa fie platit din pretul de vanzare.
In acest caz nu avem de-a face cu un credit ipotecar ci cu o serie de restante neachitate si preluate automat prin contractul de vanzare cumparare de ultimul proprietar!
Solutie: actiune in instanta pentru recuperarea ratelor restante neachitate impotriva primului proprietar(fostul chirias). Daca in contractul de vanzare -cumparare sunt inscrise mentiuni cu privire la preluarea eventualelor datorii de catre cumparator , atunci actiunea trebuie facuta impotriva ultimului proprietar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta asociatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, Situatie:Un chirias, se muta in locul altui chirias si apoi solicita adeverinta de la asociatie din care sa rezulte ca nu exista debite restante ... (vezi toată discuția)
Executare silitã apartament ipotecat cu cheltuieli de întreținere restante Patrick_ Patrick_ M-ar interesa părerea D-voastră cu privire la interpretarea prevederilor art. 20 din Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea ... (vezi toată discuția)
Prima casa? rodik_iuliana rodik_iuliana buna ziua! am o problema mai deosebita zic eu si sper ca cineva de pe forum imi poate da o solutie: mai putem achizitiona un apartament prin programul\" prima ... (vezi toată discuția)