avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce pedeapsa risca un angajat al casei de pensii care ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce pedeapsa risca un angajat al casei de pensii care permite accesul la date confidentiale?

Buna ziua

Am o intrebare: ce pedeapsa risca angajatul de la Casa de Pensii care permite unei cunostinte de-a lui sa acceseze nestingherit Cartea de munca a unui pensionar, carte aflata desigur in gestiunea sa. Atat de nestingherit a frunzarit tanti respectiva cartea mea de munca, incat a putut sa isi si noteze date din ea, apoi mi-a aratat mie hartiuta pe care scrisese ce salariu am avut in perioada "cutare-cutare".
Cum o pot dovedi pe tanti, e suficient sa depun plangere la directorul casei de pensii? (ma gandesc la faptul ca nu am dovezi -ce dovada as putea sa am, decat poate sa ii fi smuls fituica din mana sau sa o inregistrez)
Vreau sa mi se faca dreptate, va rog sa-mi spuneti toate variantele posibile...o sa le incerc pe toate.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 12:51, 16 Mai 2012
sesizati in scris directorul, si comisia de disciplina. :)
Trebuie sa aflati daca persoana este personal contractual sau este functionar public. Majoritatea angajatilor caselor teritoriale de pensii nu sunt functionari publici, ci sunt personal contractual. Este evident ca, indiferent daca discutam despre un angajat cu CIM sau daca discutam despre un functionar public, dvs. trebuie sa sesizati conducerea casei de pensii. Toate documentele depuse de pensionari la casele de pensii au caracter confidential.
pey, ma gandesc ca, de vreme ce-o postat la sectiunea " functionarii publici si problemele lor juridice"....stie userul ce stie.... :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumirea functiei procesomanul procesomanul Buna ziua, Angajatii din cadrul Caselor Judetene de Pensii, care lucreaza la dosarele pensionarilor, sunt functionari publici ? Daca nu, cum se numesc ? Daca ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie anticipata si asigurarea la sanatate carmen1957 carmen1957 Buna ziua , In momentul de fata sunt in somaj pana in iunie 2015 inclusiv , data de la care voi depune dosarul pentru pensionare anticipata . As vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Pensionare functionar public "cu probleme" Kyandra Kyandra Buna ziua, Ridic si eu problema urmatoare: daca unui functionar public i s-a inchis carnetul de munca in vederea pensionarii anticipate, a obtinut decizia ... (vezi toată discuția)