Am o intrebare: ce pedeapsa risca angajatul de la Casa de Pensii care permite unei cunostinte de-a lui sa acceseze nestingherit Cartea de munca a unui pensionar, carte aflata desigur in gestiunea sa. Atat de nestingherit a frunzarit tanti respectiva cartea mea de munca, incat a putut sa isi si noteze date din ea, apoi mi-a aratat mie hartiuta pe care scrisese ce salariu am avut in perioada "cutare-cutare".
Cum o pot dovedi pe tanti, e suficient sa depun plangere la directorul casei de pensii? (ma gandesc la faptul ca nu am dovezi -ce dovada as putea sa am, decat poate sa ii fi smuls fituica din mana sau sa o inregistrez)
Vreau sa mi se faca dreptate, va rog sa-mi spuneti toate variantele posibile...o sa le incerc pe toate.
Trebuie sa aflati daca persoana este personal contractual sau este functionar public. Majoritatea angajatilor caselor teritoriale de pensii nu sunt functionari publici, ci sunt personal contractual. Este evident ca, indiferent daca discutam despre un angajat cu CIM sau daca discutam despre un functionar public, dvs. trebuie sa sesizati conducerea casei de pensii. Toate documentele depuse de pensionari la casele de pensii au caracter confidential.