avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar pensie anticipata si asigurarea la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar pensie anticipata si asigurarea la sanatate

Buna ziua ,
In momentul de fata sunt in somaj pana in iunie 2015 inclusiv , data de la care voi depune dosarul pentru pensionare anticipata .
As vrea sa imi spuneti cum dovedesc calitatea de asigurat la medicul de familie avand in vedere ca nu am decizie de pensionare nici cupon de pensie pentru ca am depus doar actele la Casa Judeteana de Pensii. Si daca va trebui sa achit eu contributia la casa de sanatate pana la primirea deciziei de pensionare ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:58, 16 Mai 2015
1. Ramaneti asigurata la sanatate (in evidenta CJAS) timp de 3 luni dupa incetarea contractului individual de munca.

2. - Asadar nu trebuie sa platiti dvs. contributia la sanatate in acest timp.
- Din pensia care urmeaza sa o primiti vi se va retine contributia la sanatate si pe lunile din urma, de la data aprobarii pensiei si pana o veti primi.
Avand in vedere faptul ca azi la Casa de Pensii Timisoara se calculeaza dosare primite in august 2014 , dupa cum mi s-a comunicat de catre o functionara , care va fi solutia ?
Va multumesc pentru raspuns !
In aceasta situatie va trebui sa solicitati un raspuns oficial de la:

- Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org
- Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), pe e-mail, la: [ link extern ]
Am aflat si raspunsul pentru aceasta situatie de la Casa Nationala de Sanatate .Mi s-a comunicat ca la depunerea dosarului pentru pensie,sa solicit un document cu nr de inregistrare din care sa rezulte ca am depus dosarul .Documentul in copie impreuna cu o copie dupa cartea de identitate sa le depun la Casa Judeteana de Sanatate.
Va multumesc !
1. Atunci inseamna ca s-a rezolvat problema, ceea ce este foarte bine.

2. Ma gandesc doar ca acesta solutie trebuia sa o stie si persoana de la Casa de Pensii si sa va inmaneze de la inceput o adeverinta ca ati depus dosatul pentru pensionare.

Alte discuții în legătură

Dosar de pensie anticipata ela_2654 ela_2654 daca am depus dosarul de pensie anticipata in data de 20mai 2010 si in septembrie 2010 am primit citatie sa ma prezint la casa de pensii ca sunt nereguli in ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta lucyll lucyll Buna seara, urmaresc de ceva vreme subiectele legate de relatiile de munca si, trebuie sa recunosc ca sunteti f. amabili si competenti pe domeniul respectiv, ... (vezi toată discuția)