avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar pensie anticipata si asigurarea la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar pensie anticipata si asigurarea la sanatate

Buna ziua ,
In momentul de fata sunt in somaj pana in iunie 2015 inclusiv , data de la care voi depune dosarul pentru pensionare anticipata .
As vrea sa imi spuneti cum dovedesc calitatea de asigurat la medicul de familie avand in vedere ca nu am decizie de pensionare nici cupon de pensie pentru ca am depus doar actele la Casa Judeteana de Pensii. Si daca va trebui sa achit eu contributia la casa de sanatate pana la primirea deciziei de pensionare ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:58, 16 Mai 2015
hacman a scris:
Si in acest caz cei aflati in situatia persoanei care a deschis discutia raman in aer :( ....

Au rămas în aer doar cei care nu au citit cu atenţie discuţia şi au dat mai mare importanţă dialogului aparent conflictual pe care l-am purtat eu cu domnul Tudor.

Doamna care a deschis această discuţie a primit răspuns de la un angajat al Casei Naţionale de Sănătate, adică de acolo de unde trebuia să primească răspuns. Vedeţi mesajul acesteia de marţi, 12 mai 2015, ora 15:33.

hacman a scris:
de la cine ar fi trebuit, dupa parerea dvs, simata dra Pintea sa primeasca indrumarile o persoana aflata in acest impas?

De la cei care au competenţa să răspundă, stimată doamnă. Răspunsul la întrebarea "cum dovedesc că sunt asigurată în sistemul public de sănătate" îl cunoaşte un angajat a casei de sănătate. Cei de la pensii se ocupă de pensii, nu de sistemul de sănătate. Într-o societate normală nu ar trebui să cerem medicilor să stingă incendii şi pompierilor să ne opereze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de pensie anticipata ela_2654 ela_2654 daca am depus dosarul de pensie anticipata in data de 20mai 2010 si in septembrie 2010 am primit citatie sa ma prezint la casa de pensii ca sunt nereguli in ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta lucyll lucyll Buna seara, urmaresc de ceva vreme subiectele legate de relatiile de munca si, trebuie sa recunosc ca sunteti f. amabili si competenti pe domeniul respectiv, ... (vezi toată discuția)