avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitarea despagubirilor materiale si morale in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitarea despagubirilor materiale si morale in instanta

Am castigat procesul intentat vecinului meu care si-a prelugit acoperisul pe peretii casei mele, acesta modificandu-si ulterior acoperisul la forma initiala.
Inrebarea mea este cum pot sa-mi recuperez banii pentru reparatiile pe care trebuie sa le fac la peretii casei infiltrati, reparatii tencuiala etc.
Cum se acorda despagubirile materiale, pe baza unor chitante care fac dovada reparatiilor efectuate sau in baza unei expertize tehnice.
In procesul intentat acestuia s-a solicitat expertiza tehnica privind picatura streasinii.
Mai este nevoie de o alta expertiza care sa dovedeasca ca pagubele produse se datoreaza scurgerii apelor pluviale pe pereti casei sau de o expertiza care sa stabileasca nivelul despagubirilor materiale
Cel mai recent răspuns: gheorgheangelica , utilizator 16:02, 14 Mai 2012
Pentru a obtine aceste despagubiri, va trebui sa porniti un proces separat. Daca aveti inscrisuri justificative ale cheltuielilor pe care le-ati efectuat, nu e neaparat sa cereti efectuarea unei expretize. In cadrul acestui proces, puteti cere si plata cheltuielilor de judecata.
Va multumesc pentru raspuns si operativitate.
De asemenea doresc sa va intreb daca pot solicita si despagubiri morale avand in vedere ca eu nu mi-am putut amenaja dormitorul la etajul imobilului intrucat apa s-a infiltrat prin peret si s-a acumulat in încăpere, constructia find finalizata in 2005, ori de cate ori ploua intram in panica pentru deteriorarea imobilului,avand astfel o stare de disconfort creata de ploaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri morale gheorgheangelica gheorgheangelica Dupa castigarea in instanta a unui proces privind picatura streasini pot solicita ulterior intr-un alt proces despagubiri morale avand in vedere ca nu ... (vezi toată discuția)
Probleme mari iris9 iris9 Familia mea este in proces cu un vecin, la faza de recurs, adica abia am inregistrat recursul. Acesta a construit pe casa noastra, abuziv mai multe anexe, noi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea problema. anul trecut, in ... hadria1976 hadria1976 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Anul trecut, in nov 2021 am cumparat un apartament la etajul 4 din 10 cu fatada izolata in proportie de 75%. ... (vezi toată discuția)