avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Excrocherie - Neplata drepturilor salariale ??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Excrocherie - Neplata drepturilor salariale ??

Buna ziua,
Doresc si eu indrumare din partea dv.
Am lucrat pe parcursul anului 2011 in Franta la o firma din Romania cu patron Roman . La plecare din Franta catre Romania patronul mai avea de platit catre mine si alti 12 angajati salariile pe 3 luni. Stiu ca la ITM nu am nici o sansa de aceea doresc sa fac o plangere penala pentru excrocherie datorita faptului ca nici pana astazi-la 6 luni distanta- aceasta persoana nu a platit salariile conform conventiei. Doresc sa stiu care ar fi pasii de urmat astfel incat operatiunea sa aiba valoare juridica. Repet, eu si alti 12 oameni consideram ca am fost pacaliti, excrocati de aceasta persoana si dupa cum se stie excrocii au putearea de a manipula, minti mai bine decat oricine si prin ormare oricine le poate deveni victima-si eu am crezut ca sunt prea destept sa fiu pacalit dar uite, am fost.

Fiind vorba despre neplata drepturilor salariale , nu este vorba despre o problema de natura penala.
Cum ati lucrat, pe baza unui contract individual de munca, sau fara contract ? Este important de stiut pentru a primi un raspuns pertinent ( de la colegii mei, sper) .
V-am intrebat acest lucru intrucat am in vedere urmatoarele dispozitii:
Art. 2 din Legea nr. 53/2011, (Codul Muncii) ,
Dispozitiile cuprinse in prezentul cod se aplica:
a) cetatenilor romani incadrati cu contract individual de munca, care presteaza munca in Romania;
b) cetatenilor romani incadrati cu contract individual de munca si care presteaza activitatea in strainatate, in baza unor contracte incheiate cu un angajator roman, cu exceptia cazului in care legislatia statului pe al carui teritoriu se executa contractul individual de munca este mai favorabila;
Rog colegii mai experimentati in problema raporturilor de munca sa intervina daca au solutii la obiect .
C.i.m. cu cine l-ati semnat?
Multumesc pentru raspuns.
Contract de munca am avut doar in Romania, munca in Franta s-a desfasurat la negru dar fara stirea noastra. Noua ni s-a spus ca avem toate actele in regula. Dar am avut control pe unul din santiere in Franta si am ajuns la sectia de politie (3 oameni) santierele fiind impartite pe raza mai multor localitati. Imediat dupa aceea autoritatiole franceze s-au autosezizat si incetul cu incetul sau inchis toate santierele iar noi am fost trimisi in tara cu promisiunea ca acolo ne vor fi platite salariile. Lucru care nu s-a intamplat. Am sa anunt in zilele care urmeaza si organele din Riaille unde am fost "cazati".
Daca ati muncit la negru , nu vad cum o sa va recuperati banii ...
Da, ar trebui cumva sa se judece in Franta.

Puteti incerca o plangere penala insa este foarte greu de spus daca ati putea avea succes.

Alte discuții în legătură

Salarii neplatite pentru munca prestata in strainatate Alex_koko Alex_koko Am lucrat in franta timp de 10 luni , ne mintea ca avem contracte de munca , in toata aceasta perioada nu am primit banii , ne mintea ca nu ii face virament ... (vezi toată discuția)
Agent de munca temporara - legislatie aplicabila c.i.m. florin444 florin444 Buna ziua,as dori sa cunosc daca un Agent de Munca Temporara din Romanaia care doreste sa detaseze personal in Franta,are ca baza in intocmirea ... (vezi toată discuția)
Angajator roman, firma constructii, contract prestari servicii pe santier in franta Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos sa ma sfatuiti , in urmatoarea situatie : Un Srl înființat în Romania. Administratorul/ unic asociat român, este angajat ... (vezi toată discuția)