avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce hotarare pun in executare dupa respingerea apelului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce hotarare pun in executare dupa respingerea apelului si dupa respingerea recursului?

Buna ziua!
daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns...conform sentintei primei instante, s-a stabilit ca paratul trebuie sa imi plateasca o suma de bani..paratul a facut apel, apoi recurs, ambele respinse...si acum vreau sa cer banii de la parat. si practic, in baza carei hotarari pot sa cer banii? in baza hotararii primei instante sau in baza hotararii instantei de recurs? multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:23, 15 Mai 2012
Investiti hotararea de fond (a primei instante) cu formula executorie si va adresati unui executor judecatoresc.
practic hotararea primei instante ramane definitiva si irevocabila prin respingerea apelului si a recursului? multumesc
Exact, daca si apelul, si recursul au fost respinse complet.
multumesc frumos!
Stimat forumist,

Din punctul meu de vedere, ar mai fi o chestiune de completat la cele expuse anterior:
dacă este vorba despre cheltuieli de judecată, pe care le-ați avansat în fiecare judecată - ex: onorariu avocat fond, onorariu av. apel, onorariu av. recurs - le învestiți pe toate trei.

Evicent, în speța dvs, rămâne definitivă prima hotărâre, cea de fond. Ceea ce v-am spus se referă la recuperarea cheltuielilor de judecată.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Decizia instantei de fond prin care se dispune reintegrarea salariatului ... Florin xtx Florin xtx Decizia instantei de fond prin care se dispune reintegrarea salariatului pe postul deținut anterior cu drepturile la zi, este obligatorie de pus în aplicare ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila partaj andrei_ionescu andrei_ionescu am o hotarare irevocabila de partaj din martie anul acesta , in care se decide constatarea nulitatii recursului partii adverse intrucat nu a motivat in ... (vezi toată discuția)