Buna ziua! Am infiinta o intreprindere individuala pe numele meu pentru a accesa fonduri europene pentru cresterea de animale. Pentru asta imi trebuie sa trec o suprafata de teren de pe numele tatalui meu in patrimoniul firmei.Cum fac acest lucru avand in vedere ca aport in natura nu pot face, iar la notar ma costa foarte mult avand in vedere ca intreprinderea individuala e considerata persoana juridica?Multumesc!
Pentru un contract de vanzare cumparare se percepe acelasi onorariu, indiferent daca cumparatorul este persoana fizica sau juridica.
Aportul in natura presupune tot autentificare notariala - de data aceasta nu a unui contract de vanzare-cumparare, ci a actului aditional la actul constitutiv al firmei. Fiind o instrainare imobiliara, onorariul notarial va fi cam acelasi...
II, IF si PFA nu au act constitutiv si pe cale de consecinta acesta nu poate fi modificat prin hotarari sau acte aditionale. Terenul eventual ar trebui sa intre in patrimoniul de afectatiune al II prin vanzare-cumparare ori donatie sau sa-l cooptati si pe tata in firma urmand sa schimbati forma juridica din II in IF.