avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de studiu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de studiu

as dori sa aflu care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pt a beneficia de un concediu de studiu?completez faptul ca sunt student la o facultate de stat dar cu plata si sunt la invatamant la distanta si am varsta de 35 ani!multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 14 Mai 2012
Daca nu aveti reglementat in CCM aplicabil sau RI acest tip de concediu, puteti beneficia de concediu fara plata pentru motive personale sau pentru formare profesionala la initiativa dv.
Angajatorul poate sau nu sa aprobe cererea. (art.153, 155 si 156 din c.mun.)
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
ContSters42179, utilizator
Potrivit art.54 C.mun., contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul parţilor, în cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Acordarea concediul de studiu nu este conditionata de varsta salariatului sau de forma de invatamant urmata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru sustinerea unui examen doctorm doctorm Buna ziua! As vrea sa stiu cate zile de concediu pot sa imi iau pentru sustinerea unui examen si daca concediul de studiu(perfectionare) reprezinta acelas ... (vezi toată discuția)
Concediul pt studenti Cinthya Cinthya Buna ziua! Sunt studenta la o facultate cu regim la distanta(id) si totodata angajata la o firma de stat. Intrebarea mea este daca in perioada sesiunii as ... (vezi toată discuția)
Concediu dezdemona_dezy dezdemona_dezy buna seara am si eu o intrebare sunt angajat si as dori sa urmez un curs care se desfasoara in week end in alta localitate as vrea sa stiu ce pot face ca sa ... (vezi toată discuția)