avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Expropriere potrivit Legii nr. 255/2010 - as avea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Expropriere potrivit Legii nr. 255/2010 - as avea nevoie de putin ajutor :)

As avea putin ajutor din partea avocatilor care au fost deja implicati intr-un proiect de expropriere pe Legea 255/2010 facand parte din Comisia de Verficare a dreptului de proprietate sau a altor drepturi reale

Prima mea intrebare este legata de notificarea persoanelor titulare a unui drept real asupra unui imobil care urmeaza a fi expropriat - notificarea lor poate fi facuta si personal prin semnatura de primire? Ce prejudicii ar putea atrage asupra procedurii exproprierii lipsa expedierii notificarilor prin posta si in schimb inmanarea personala titluarilor sub semnatura de primire (impreuna cu data si datele persoanale de identificare) ?

Iar a doua rugaminte ar fi daca ati putea sa ma ajutati cu niste modele (exemple fara date de identitate binenteles) de :
- notificare a intentiei de expropriere
- cerere din partea titularului dreptului de proprietate
- diverse tipuri de procese verbale ( conform celor prevazute de art. 15 HG
53/2011 )
- hotarare de expropriere
- hotarare de stabilire a despagubirilor

Inca un aspect pe care as fi interesata sa mi-l lamuresc e acela privind actele depuse de catre persoanele titulare a dreptului real asupra imobilului expropriat - este absolut necesar ca actele depuse sa fie in original ori copie legalizata cum cere legea sau ar fi suficienta si o copie xerox semnata pentru conformitate?

Va multumesc anticipat!

P.S. - mail-ul meu este : voichitaralucaandreea@yahoo.com
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
vralucaandreea, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 255/ 2010 robynson robynson Hotararea de guvern , numarul 960 din 9 decembrie 2015, este constitutionala,se poate ataca in instanta? Din legea 255 exproprieri (vezi toată discuția)
Expropriere Georgia.TH Georgia.TH buna ziua. am mostenit impreuna cu fratele meu un teren arabil in jud Suceava. in urma cu 2 luni am aflat intamplator ca in zona, inclusiv pe o parte din ... (vezi toată discuția)
Contestare suma despagubire pt expropriere Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Buna ziua, Pentru a contesta suma oferita de stat pt expropiere (e cazul autostrazii Buc - Brasov), e musai sa ne adresam instantei? Eu am gasit in Legea nr. ... (vezi toată discuția)