avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta sa judece o cerere indreptata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta sa judece o cerere indreptata impotriva unei institutii

Se poate actiona in instanta o institutie de stat in alta localitate in afara de cea de domiciuliu al reclamantului?
mutumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
ContSters219511, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:27, 14 Mai 2012
Art.8 Cpc prevede:"Cererile indreptate impotriva statului, directiilor generale, regiilor publice, caselor autonome si administratiilor comerciale se pot face la instantele din capitala tarii sau la cele din resedinta judetului unde isi are domiciliul reclamantul."
Se poate, insa depinde de obiectul cauzei. In materia contenciosului administrativ, de exemplu, competenta teritoriala este alternativa. Potrivit art. 10, alin. (3) din Legea nr. 554/2004, reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau instantei de la domiciliul paratului.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare maia@yahoo.com maia@yahoo.com Am si eu intrebare daca vrea cineva sa-mi raspundă. Vreau sa fac o cerere de chemare in judecata a ,, AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR DIRECŢIA REGIONALÃ ... (vezi toată discuția)
Exceptia de necompetenta teritoriala HeniuV HeniuV In contencios administrativ, cazul de fata este, pe fond, de competenta Curtilor de Apel. Mai multi reclamanti din diverse localitati ale tarii au ... (vezi toată discuția)
Ce instanta e competenta?? nicoleta_85 nicoleta_85 inca de la inceput imi cer scuze daca nu postez subiectul la categoria corespunzatoare.. Vreau sa solicit instantei de judecata sa oblige o institutie a ... (vezi toată discuția)