avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

ce se intamla daca eu sunt in ultima saptamana de contract cu firma si am contractul facut pe perioada determinata si imi bag concediu medical in ultima saptamana?mi se prelungeste contractul sau imi platesc concediul medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 15 Mai 2012
CIM pe perioada determinata inceteaza:
Art.56-Codul Muncii

i) la data expirãrii termenului contractului individual de muncã încheiat pe duratã determinatã;

ART. 55
Contractul individual de muncã poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului pãrţilor, la data convenitã de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre pãrţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevãzute de lege.
(Incetarea contractului individual de munca – codul muncii 2011)

Daca angajatorul considera ca doreste sa ramaneti angajat,va proceda potrivit Codului Muncii:

Art.82

(3) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã poate fi prelungit, în condiţiile prevãzute la art. 83, şi dupã expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al pãrţilor, pentru perioada realizãrii unui proiect, program sau unei lucrãri.
(4) Între aceleaşi pãrţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncã pe duratã determinatã.
(5) Contractele individuale de muncã pe duratã determinatã încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncã pe duratã determinatã sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o duratã mai mare de 12 luni fiecare.

ART. 83
Contractul individual de muncã poate fi încheiat pentru o duratã determinatã numai în urmãtoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendãrii contractului sãu de muncã, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participã la grevã;
b) creşterea şi/sau modificarea temporarã a structurii activitãţii angajatorului;
c) desfãşurarea unor activitãţi cu caracter sezonier;
d) în situaţia în care este încheiat în temeiul unor dispoziţii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fãrã loc de muncã;
e) angajarea unei persoane care, în termen de 5 ani de la data angajãrii, îndeplineşte condiţiile de pensionare pentru limitã de vârstã;
f) ocuparea unei funcţii eligibile în cadrul organizaţiilor sindicale, patronale sau al organizaţiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) în alte cazuri prevãzute expres de legi speciale ori pentru desfãşurarea unor lucrãri, proiecte sau programe.

ART. 84
(1) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã nu poate fi încheiat pe o perioadã mai mare de 36 de luni.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
andymaurul, utilizator
dar daca eu intru in concediu medical pe buna dreptaten ei ar trebui sa nu imi plateasc concediul?

deci mi se plateste concediul sau nu?asta ma intereseaza
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
nu prea inteleg asta spuneti-mi mai explicit
Concediul medical vi se va plati pana la data incetarii raportului de munca ... concediul medical nu prelungeste durata c.i.m.

Art.49 (5) C.mun.: De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

In conformitate cu dispozitiile art. 32 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, in cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. (1) care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.

Plata indemnizatiei aferente concediului pentru incapacitate temporara de munca se va efectua de catre angajator pentru perioada pana la incetarea contractului individual de munca caruia i se va prezenta si certificatul de concediu medical. Indemnizatia cuvenita dupa incetarea contractului individual de munca pe durata determinata va fi platita de catre casa teritoriala de asigurari de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical nicolaescu_liliana nicolaescu_liliana Daca un salariat are contract de munca pe durata determinata si vine cu un concediu medical care se prelungeste peste data de incetare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - contract pe perioada determinata - rog raspuns urgent georgeu georgeu Buna ziua Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca. A semnat nota de ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca giusi giusi Buna ziua Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata,care expira pe 17.10.2014,iar intre timp am facut o depresie si momentan sunt in ... (vezi toată discuția)