avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perchezitie corporala a unui asa zis agent de paza
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perchezitie corporala a unui asa zis agent de paza

X-(
Buna seara,
As dori si eu sa stiu daca un agent de paza imi poate face control corporal fara macar sa se prezinte.
Astazi am avut neplacuta surprindere sa fiu oprit dupa casele de marcat si sa prezint bonul de casa. Desi nici macar nu s-a prezentat, i-am prezentat bonul persoanei respective, dupa care am fost invitat sa ma dezbrac in magazin(nu tu aia camera separata, nu nimic). Normal ca am refuzat si din acel moment a inceput circul. Asa zisul agent m-a oprit in magazin si si-a chemat oamenii in ajutor. Au venit respectivii, m-au agresat, moment in care am sunat la 112. Dar surpriza....degeaba suni in asemenea momente la 112, ca persoana respectiva iti spune sa rezolvi problema cu firma de paza si iti inchide telefonul. In fine, am reusit cumva sa ies din magazin si m-a luat gura pe dinainte si i-am zis prietenei mele: " ce sai faci, atat ii duce mintea". Moment in care am fost alergat de cei 4 si batut bine. Apoi au chemat ei politia si acesti "oameni ai legii" nu numai ca nu m-au lasat sa vorbesc, dar m-au si amendat pentru tulburarea linistii publice. Am refuzat sa semnez procesul verbal si am reusit sa sar intr-un taxi si sa plec naibi de acolo pana nu mai luam vreo bataie.
As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a scapa macar de amenda, pentru ca de plangere penala nici nu poate fi vorba de vreme ce au toate datele mele. Trebuie sa-mi scot certificat medico-legal? trebuie sa depun plangere?
Va rog frumos sa ma ajutati,
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: mariusrares , utilizator 19:11, 15 Mai 2012
La biroul de medicina legala am dat de niste persoane foarte calme si foarte amabile(In Brasov) care m-au sfatuit sa depun plangere dar sa sar Politia si sa ma adresez direct Parchetului, ceea ce am si facut.
Acum astept amenda si sper ca cei 2 politisti macar sa se aleaga cu o mustrare, macar sa-si dea seama cat de putin ii poate duce capul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent paza versus client reclamant grunwald grunwald Buna ziua, Un client a facut cumparaturi intr-un supermarket, la iesirea din magazin s-a activat sistemul de detectie (produsele fiind senzorizate) iar ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal contraventie qwersat qwersat Buna ziua Este pentru prima data cand postez pe acest forum Drept urmare ,va rog sa-mi scuzati micile stangacii , daca vor apare Doresc sa va prezint o ... (vezi toată discuția)
Agresiune in club Spitfyre Spitfyre Buna ziua In urma cu cateva zile am fost agresat de catre agentii de paza dintr-un club bucurestean si vreau sa stiu exact pasii pe care trebuie sa ii urmez ... (vezi toată discuția)