avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea locului de munca

BUNA SEARA! ASI DORI SA STIU CUM E MAI BINE SAU CUM SA PROCEDEZ IN CAZUL SCHIMBARII LOCULUI DE MUNCA, FIE PRIN TRANSFER FIE PRIN INCETAREA VECHIULUI CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA CU FOSTUL ANGAJATOR SI INCHEIERE UNUI NOU CONTRACT CU VIITORUL ANGAJATOR?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 6 Noiembrie 2018
Intotdeauna un salariul mai mare il avantajeaza pe salariat.
Buna seara,
In cazul in care angajatul schimba locul de munca de la societatea A la societatea B, fiind platit in continuare de S.C. A (sa lucreze la sediul S.C. B), este suficient un act aditional de modificare a locului muncii sau trebuie neaparat făcută delegare? Angajatul este de acord.
Ma intereseaza daca schimbarea locului muncii se poate face numai la același angajator (intre puncte de lucru etc) sau nu are importanta locul muncii, daca angajatul este de acord. Art. 41 nu specifica.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locul de munca reprezinta locul in care salariatul isi desfasoara activitatea, situat in perimetrul asigurat de angajator, persoana fizica sau juridica, la sediul principal sau la sucursale, reprezentante, agentii sau puncte de lucru care apartin acestuia.

Locul muncii se identifică prin angajatorul şi localitatea în care salariatul îşi desfăşoară activitatea. În conformitate cu dispoziţiile art. 17 alin. (2) lit. b), în contractul individual de muncă se poate fixa locul muncii sau se poate stabili posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri, în acest ultim caz putându-se apela la inserarea unei clauze de mobilitate. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 386)
Multumesc.
Daca vine un control si il gaseste muncind la societatea B, el fiind angajat si platit de societatea A (avand act aditional de modificare a locului de munca la societatea B) inteleg ca nu ar trebui sa fie probleme. Nu trebuie sa muncească la/pentru acelasi angajator (?). Nu e cazul pt clauza de mobilitate. Pt ca locul de munca este fix. Va sta acolo multa vreme.
Totusi observ ca definiția locului muncii se refera la spații care aparțin aceluiasi angajator.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
mirela2000, utilizator
Intr-adevăr, aceea este definiția data de Codul Muncii.... Însă în c.i.m. se poate insera ca activitatea se va desfășura la locația Y. .. Acolo va trebui sa aibă asupra sa , dacă nu exista o alta persoana desemnată, copie de pe c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent..... prelungire contract pe revisal nou cioc natalia cioc natalia Buna ziua, va rog mult de tot un raspuns cat mai urgent: Maine, 04.10.2011 imi expira un contract la salariatul X, iar legal, azi, 03.10.2011 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si ... (vezi toată discuția)
Etape mutare angajati dintr-o societate in alta Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare ... (vezi toată discuția)