avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incompatibilitate la asocierea intr-un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incompatibilitate la asocierea intr-un SRL

Buna
as dori sa stiu daca o persoana fizica se mai poate asocia / administra un SRL in cazul in care este asociat / administrator intro societate aflata in insolventa? Se poate mentiona un temei legal in afara art.6 alin 2 din legea 31/1990?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Matei Nicoleta , utilizator 23:37, 14 Mai 2012
Faptul ca mai este asociat/administrator la o societate in insolventa este irelevant. Numai in situatia in care ar fi savarsit infractiuni clar delimitate la art. 143-145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei l-ar putea face incompatibil cu aceasta calitate. O alta problema care s-ar putea ivi este aceea de a avea fapte inscrise in cazierul fiscal care l-ar face incompatibil cu detinerea calitatii de asociat/adminstrator.
Multumesc frumos pentru promtitudine.
Sincer si eu cred la fel doar ca m-a nelamurit declaratia pe proprie raspundere semnata la notar care specifica faptul ca ”declar ca nu ma aflu sub incidenta legii 85/2006”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa IleanaGavrila IleanaGavrila Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca pot infiinta o firma noua daca am fost asociat unic al unei firme care a intrat in insolventa ,sau care este perioada ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma dupa faliment t_gheorghitza t_gheorghitza Buna ziua, Se poate sa infiintez o noua firma pe numele meu,dupa ce am avut o alta si a intrat in faliment?Multumesc. (vezi toată discuția)
Administrator firma intrata in insolventa.consecinte in cazul infiintarii unei noi firme Cristianna Cristianna Buna ziua!Un administrator a carui firma,in care a fost si asociat si administrator ,a intrat in insolventa,poate sa deschida o noua firma in care sa aiba ... (vezi toată discuția)