avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca pot infiinta o firma noua daca am fost asociat unic al unei firme care a intrat in insolventa ,sau care este perioada dupa care pot infiinta o noua firma fara a avea probleme.
multumesc:(
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:00, 23 Iulie 2012
Puteti sa infiintati o noua firma, cu doi asociati. Nu puteti sa fiti asociat unic in noua firma deoarece firma actuala, chiar daca este in insolventa, va are ca asociat unic, iar dizolvarea ei nu s-a dispus inca.
In principiu puteti infiinta o alta societate daca nu ati incalcat prevederile art. 143-145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei si nu aveti fapte inscrise in cazierul fiscal care va fac incompatibila cu calitatea de fondator/asociat/administrator al unei societati comeciale. Uitati-va si la art. 6 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata pentru a vedea conditiile in care puteti avea calitatea de asociat. Intr-adevar nu puteti avea calitatea de asociat unic numai intr-o societate comerciala.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
ContSters22713, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma dupa faliment t_gheorghitza t_gheorghitza Buna ziua, Se poate sa infiintez o noua firma pe numele meu,dupa ce am avut o alta si a intrat in faliment?Multumesc. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate la asocierea intr-un srl Matei Nicoleta Matei Nicoleta Buna as dori sa stiu daca o persoana fizica se mai poate asocia / administra un SRL in cazul in care este asociat / administrator intro societate aflata in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ctyonutz ctyonutz in cazul in care am vre`o problema legata de justitie (dosar penal sau amneda panala) mai pot infiinta vre`o societate sau intreprindere ... (vezi toată discuția)