avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

un salariat nascut in 1953 mai cu un stagiu de cotizare de 42 ani poate beneficia de pensie la limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:14, 15 Mai 2012
Raspuns pentru barbat.Limita de varsta la 65 de ani.Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.Pentru pensie anticipata fara penalizare,conditia de stagiu este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata cu penalizare este de 35 de ani,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata MariaRodica MariaRodica sotul meu este profesor data nasterii 6 mai 1951 si doreste pensionarea anticipata ; are stagiul de cotizare 36 ani (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala alexd2d alexd2d pensie anticipata daca tatal meu are o varsta de 55 ani si o contributie de 34 de ani cotizati poate beneficia de pensie anticipata partiala? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie o persoana[barbat],nascut in Septembrie 1953 si care are o vechime de 37 de ani? Poate iesi ... (vezi toată discuția)