avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna ziua.


As avea si eu o intrebare.Am fost casatorita cu un cetatean nigerian de care am divortat in 2010.In urma casatoriei,au rezultat doua fetite gemene ,care acum au 2 ani.Dupa doi ani a aparut si tatal si mi-a spus ca ma va da in judecata pentru custodia copiilor.Mentionez,ca el si-a abandonat familia,cand eram insarcinata in 4 luni,A sunat prima data cand fetitele aveau 8 luni iar ajutor financiar a trimis anul trecut de 3 ori.
Imi puteti spune va rog ce sanse are pentru a obtine custodia fetelor?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: judith36 , utilizator 14:51, 30 Mai 2012
Dar la momentul divortului fetitele erau nascute?
Conform codului civil in vigoare de regual custodia este comuna.
Banuiesc ca fetitele v-au fost incredintate spre crestere si educare dvs prin hotararea de divort.
Fata de aceasta situatie, pt a schimba incredintarea catre dvs in custodie comuna ar trebui sa se fi schimbat radial ceva in ccea ce priveste relatiile parinte-copil. Trebuie sa existe motive temeinice care sa determine schimbarea. Or din cate spuneti tatal nu si-a dat f mult interesul pana acum in cresterea si educarea copiilor si nu a contribuit cu bani in acest sens.
Oricum daca tatal va promova o actiune in acest sens, parerea mea este sa va angajati un avocat pt ca procesul nu este din start castigat de dvs. Pot interveni multe pe parcursul judecarii cauzei.
da,erau nascute
Multumesc mult pt. raspuns.Sa inteleg ca mi-ar putea lua fetitele??!!!Hmm.Nici o contributie si aici nu e vorba doar de sprijin financiar...Nu pot permite asa ceva..
Nu vi le poate lua, domicilul lor va ramane sigur la dvs. Ceea ce poate obtine este o ciustodie comuna, adica dreptul de a se implica mai mult in viata fetelor, de a decide impreuna cu dvs in tot ceea ce priveste cresterea si educarea lor (exemplu: la ce gradinita/scoala le inscrieti, ce sporturi fac, ce alte cursuri suplimentare)

Alte discuții în legătură

cerere pt a plati pensie, interesul fiind obtinerea rezidentei judith36 judith36 Buna ziua.Fostul sot m-a dat in judecata,deoarece doreste sa plateasca pensie alimentara.Fostul sot este cetatean nigerian,iar aceste demersuri le-a inceput ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa castig custodia copiilor? ralucadumitrache ralucadumitrache Situatia mea se prezinta in felul urmator: Dupa 9 ani de casatorie si suferinta din cauza agresivitatii sotului am decis sa-l parasesc. Totul s-a produs dupa ... (vezi toată discuția)
Week-end cu copilul ?! Pop Cristina Pop Cristina fiind divortata cu acte in regula, cu o fetita de 7 ani...pot iesi din tara(Bulgaria) cu ea, fara aprobarea tatalui? custodia este castigata de mine. (vezi toată discuția)