avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contor de gaz blocat, recalculare consum
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contor de gaz blocat, recalculare consum

La data de 19.04.2012 societatea EON gaz distributie Baia Mare a efectuat operatia de citire a contorului periodica, ocazie cu care s-a constat de catre ei ca aveam contorul blocat.
Astfel, au recurs la schimbarea contorului fabricatie (2002) cu un contor fabricatie 2006, si ulterior sub amenintarea sistarii consumului de gaze i-au obligat pe parintii mei sa semneze o adresa emisa EON (fara numar de inregistrare) dar cu stampila si semnatura sef CR Baia Mare, adresa prin care li se aducea la cunostinta ca pentru perioada 14.12.2011 - 24.04.2012 li se va factura un consum pausal de 631 mc. Tot in adresa se mentioneaza citez "In calcul s-a luat ca referinta consumul inregistrat de contor in aceeasi perioada din anii precedenti".

Mentionez insa ca spre deosebire de anii precedenti, in iarna anului 2011-2012 casa a fost izolata, iar confortul termic a fost preponderent asigurat prin incalzirea cu combustibil solid (soba teracota) tocmai pentru a diminua cat mai mult costurile legate de consumul de gaz. Astfel s-a ajuns ca ca in perioada 14.12.2011 - 24.04.2012 sa se consume doar 70 mc de gaz.

Intrebarea mea este: E corecta si are baza legala facturarea in regim pausal a 631 mc de gaz pentru perioada in care se presupune ca acest contor a fost blocat sau pot sa ii actionez la OPC pe cei de la EON cu sanse de castig ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Eon gaz romania christiank christiank Buna ziua. Am si eu doua intrebari: 1. Facturile pe care le emite Eon Gaz sunt calculate in [b]KWH,[/b] iar eu am contor care masoara consumul in [b]Mc[/b]. E ... (vezi toată discuția)
Plata gaze la pausal mary_c mary_c Buna ziua. Locuiesc intr-o scara de bloc cu 12 apartamente. Detin singurul apartament care are montata o centrala termica. Platesc gazul prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Contor electric defect Alina Alina Alina Alina Buna ziua Avem urmatoarea problema in care ati putea sa ne ajutati cu un sfat In data de 14.12.2010 s-a efectuat un control din partea EON la sediu ... (vezi toată discuția)